5 Tips om je sloopauto tegen de hoogste prijs te verkopen

0
1564
sloopauto

Klaar voor de verkoop? Lees dit eerst

Ben je van plan jouw sloopauto te verkopen aan een autosloperij? Lees dan eerst even deze 5 tips door om zo zeker te zijn dat je echt de hoogste prijs zult krijgen voor jouw sloopauto. Een sloopauto verkopen heeft vooral te maken met de status van de auto zelf, de onderdelen hiervan en hoe goed je zelf kunt onderhalen. Lees de tips goed door, zodat je zeker weet dat je genoeg gaat vangen voor jouw oude bak.

Tip 1: Laat alle onderdelen in de auto zitten

Zodra je auto total-loss wordt verklaard is het maar een kleine stap om de goede onderdelen eruit te halen. Het verkopen van auto-onderdelen is echter erg lastig, dus is het veel slimmer om de auto als geheel te verkopen. Bij een sloopauto vang je direct een mooi bedrag, verkoop je de onderdelen los dan zul je lang

Tip 2: Verkoop de sloopauto aan een autosloperij

Als je zeker wilt weten dat je genoeg gaat vangen voor de sloopauto dan verkoop je hem aan de autosloperij. Deze zal namelijk altijd direct een prijsvoorstel doen voor de volledig auto, dus niet voor de onderdelen los. Afhankelijk van de status van de onderdelen wordt het prijsvoorstel bepaald.

Tip 3: Weet wat je verkoopt

Het is slim om vooraf wat onderzoek te doen online, om een schatting te kunnen maken hoeveel jouw sloopauto ongeveer waard zal zijn. Zoek naar het model op internet en kijk of er wellicht onderdelen te koop staan op Marktplaats.nl, Speurders.nl of andere websites.

Tip 4: Ga niet altijd direct akkoord

Het is slim om vooraf onderzoek te doen om te zien wat de auto waard is (tip 3), maar ga niet direct akkoord als de autosloop een bod doet op jouw sloopauto. Vooral wanneer het prijsvoorstel lager is dan de waarde van de onderdelen op internet is het voor jou een deal die nadelig zal zijn. Let hier dus goed op, want alleen dan vang je het hoogste bedrag voor jouw sloopauto.

Tip 5: Durf te onderhandelen over de vergoeding voor de sloopauto

De laatste tip is direct het belangrijkst, wees niet bang om zelf een bedrag te noemen voor de sloopauto. Als je vooraf op internet kijkt wat de auto waard is, dan kun je bij de autosloop aangeven dat je vindt dat de auto meer waard is en je liever een hoger prijsvoorstel hebt. Het eerste bod van de autosloop is altijd een tijdelijk bod, er is nog genoeg ruimte om te onderhandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here