Tips om beter te ontspannen

0
4

We leven in stressvolle tijden. Daarom is het ook fijn om af en toe even goed te kunnen ontspannen. Dat maakt het leven ook allemaal een stuk beter behapbaar. Ontspannen is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is wel een must dat je aan zelfzorg doet. Zo kan je het veel beter aan en houd je het ook veel langer vol. Neem de volgende tips mee om de ontspanning die je nodig hebt te vinden.

Verdiep je in mindfulness

Een belangrijke reden waarom we zoveel stress ervaren is omdat we veel te veel bezig zijn met de toekomst en ons daar zorgen om maken. Het is dan slim om je in mindfulness te verdiepen. Dit brengt je namelijk veel meer terug in het nu. Dat doe je door meditatie en ademhaling. Het is een relatief simpele techniek die je helpt om alle negatieve gedachten en zorgen beter los te laten. Daardoor kom je tot rust en kan je ook weer meer genieten van het leven. Je kan met een specialist werken, maar je kan zelf online ook veel ontdekken erover.

Blijf weg van schermen

Een ander probleem waar we mee te maken hebben is dat we wel heel veel met schermen bezig zijn tegenwoordig. Het zijn niet alleen de schermen van onze laptops, tablets en smartphones zelf die een probleem vormen, maar ook de dingen die we erop bekijken. Het is goed om af en toe gewoon een tijdje weg te blijven van schermen. Doe dit in ieder geval iedere dag minimaal een uur voor je gaat slapen. Eigenlijk is het nog beter om ook gedurende de dag zo nu en dan een halfuur tot uur weg te blijven van schermen.

Een ontspannende routine

Het is vaak ook afhankelijk van wat je zelf doet of je wel goed ontspant of niet. Het is dan slim om jezelf een routine aan te leren. Dit kan bijvoorbeeld een reeks handelingen zijn als je net thuiskomt om echt alles van je werk of school los te laten. Het kan ook om een reeks handelingen gaan die je uitvoert voor je gaat slapen, juist om gemakkelijker in slaap te komen. Dit soort zaken helpen je om te zorgen dat je in de juiste sfeer komt en het allemaal net even wat gemakkelijker gaat. Het moet een routine worden, dus zorg dat het een gewoonte wordt.

Meer gaan bewegen

Er zijn eigenlijk geen dingen die je meer ontspanning bieden dan lekker bewegen. Dat komt doordat niet alleen de vermoeiing door lichamelijke inspanning goed werkt. Het komt ook doordat je gelukshormonen aanmaakt ik je lichaam. Denk aan endorfines. Hierdoor wordt jouw stemming beter, maar zorg je ook dat de stress die je ervaart een stuk minder wordt. Er zijn talloze vormen van beweging die goed kunnen werken. Dat kan werken in de tuin zijn, maar het is net zo gemakkelijk een teamsport, de sportschool of een dansles. Het is dus ook belangrijk dat je op zoek gaat naar iets wat je leuk vindt om te doen. Dit houd je beter vol.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here