Zoveel push-ups moet je doen om als fit beschouwd te worden

0
6
Zoveel push-ups moet je doen om als fit beschouwd te worden

Als er één oefening is waarmee je gemakkelijk kan bepalen hoe fit je nu eigenlijk bent, dan is het wel de push-up. Bovendien is het een fijne oefening om mee aan je spieren te werken, zonder dat je daarvoor naar een sportschool hoeft of dure apparatuur in huis hoeft te halen. De hoeveelheid push-ups die je kan doen, zegt ook het nodige over je gezondheid. De hoeveelheid push-ups die je aankan zegt ook veel over hoe het met de staat van je hart is.

Het magische nummer

Als het gaat om mannen, dan is er een heel precieze hoeveelheid te koppelen aan je gezondheid. Dit is onderzocht door Harvard University. Wat blijkt hieruit? Mannen die in staat zijn om 40 push-ups achter elkaar te doen, een flink kleinere kans op hartproblemen hebben. Het is natuurlijk publiek geheim dat het overgrote deel van de mensheid dit niet kan. Er is eigenlijk slechts een kleine groep mannen op aarde die wel zonder moeite 40 push-ups eruit knalt zonder te stoppen. Daarom is er nog meer onderzocht. Dit is belangrijk, want op die manier is een compleet beeld gevormd.

Meer dan alleen de push-up

Het gaat natuurlijk om meer dan alleen de push-up. De onderzoekers volgend brandweermannen in Amerika gedurende een periode van 10 jaar. De mannen die 40 push-ups op rij konden doen hadden 96% minder kans op hartziekten. Dit kwam niet door de 40 push-ups. Dit kwam omdat de 40 keer opdrukken voortkomt uit een algehele lichamelijke gezondheid. Je moet in een bepaalde gezondheid zijn om dit te kunnen doen. Wie wil weten hoe hij of zij ervoor staat op lichamelijk gebied, kan dus aan de hand van het aantal push-ups een redelijk beeld krijgen. Dit zegt veel over hoe je bijvoorbeeld sport of eet.

De ultieme test doen

De onderzoekers bedachten ook de ultieme test met betrekking tot push-ups. Het gaat dan om het doen van het dubbele aantal, namelijk 80. Dit moet dan wel op rij gebeuren, maar dat is niet het enige. Het is ook belangrijk dat je dit binnen een minuut doet. Er wordt een metronoom op 80 slagen per minuut afgesteld. Dit moet je dus bijhouden, mis je er drie of meer, dan ben je uitgeschakeld en mag je de minuut afmaken. Lukt het je wel, dan is dat een bewijs van de ultieme fitheid waar je over beschikt.

Het minimale aantal

We hebben tot nu toe naar het ideale aantal gekeken. Het is echter natuurlijk ook wel handig om te weten wat je in ieder geval moet kunnen doen. Je moet tenminste in staat zijn om jezelf zonder stoppen 10 keer op rij op te drukken. Dit is relatief gemakkelijk te trainen. Wat je doet is testen hoeveel je er nu kan, bijvoorbeeld 6. Dit deel je door 2, dus 3 push-ups. Dit doe je dan 4 keer per dag. Na twee weken test je opnieuw wat je max is. Je merkt al snel dat je groei vertoont.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here