Wat moet je doen als je nu wilt beginnen met beleggen?

0
11

De beurs was in 2023 een bron van positief nieuws, voor de meeste beleggers. Dit heeft ook de aantrekkingskracht opnieuw vergroot. Steeds meer mensen willen er dan toch aan gaan beginnen. Mocht je daar zelf ook toe behoren, dan is het een goed idee om eens te bekijken wat je nu precies moet doen om een vliegende start te maken. Aan de hand van een aantal simpele tips kan je al direct een goede slag slaan. Bedenk je wel dat dit slechts een analyse is. Als je echt goed wilt beleggen, dan moet je bij een specialist aankloppen voor advies.

Beleggen in chips

Als je een goede slag wilt slaan, dan moet je beleggen in chips. Het gaat dan niet om het soort dat je op zaterdagavond op de bank eet terwijl je naar een film kijkt. Het gaat om de chips die bijvoorbeeld in smartphones en elektrische auto’s gaat. De fabrieken die deze maken en de bedrijven die op een andere manier aan de chipproductie verbonden zijn scoorden allemaal bovengemiddeld goed in het afgelopen jaar. Die groei is er voorlopig nog niet uit, stellen de echte kenners. Dat maakt het dus ook voor het komende jaar een goede optie om mee te beginnen.

De groei van tech

Een andere interessante sector is de techsector. Dit zijn al de grootste bedrijven van de wereld, maar ook daar is de groei nog niet klaar. Vooral Meta, het moederbedrijf van bijvoorbeeld Facebook, Instagram en WhatsApp, en Alphabet, het moederbedrijf van onder andere Google en YouTube, zijn interessant. Natuurlijk blijven ook de andere grote spelers Microsoft en Apple heel aantrekkelijk volgens de kenners. Dat er een nieuwe groeispurt aan zit te komen voor deze bedrijven heeft onder andere te maken met de opkomst van AI.

Beleggen in elektrische auto’s

Een andere sector waar veel beleggingsspecialisten brood in zien, is die van de elektrische auto’s. Na een korte periode waarin de groei wat leek te stokken, lijkt er nu een nieuwe periode van groei aan te komen. Dit komt onder andere door de opkomst van de Chinese automerken die zich met elektrisch rijden bezighouden. Waar ze eerst vooral in eigen land bleven, zijn ze tegenwoordig meer en meer in Europa te zien. Daar is dan ook nog altijd flink wat terrein te winnen op het gebied van elektrisch rijden. Als belegger kan je daar dan van profiteren.

Wat moet je in ieder geval niet doen?

Het is ook belangrijk om te weten wat je in ieder geval niet moet doen. Zo moet je bijvoorbeeld niet meer geld inleggen dan je kan missen. Je moet nog wel gewoon je rekeningen kunnen betalen. Ook is het belangrijk om niet te veel op één paard te wedden. Zorg voor spreiding, zowel in aandelen als andere beleggingen. Ook is het slim om niet zomaar alleen dit artikel of één specialist te volgen. Vraag meerdere meningen om zo een goed beeld te vormen van de volledige markt. Tot slot moet je ook niet uitgaan van snel geld. Goed beleggen vergt tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here