Welke spaghetti is het best voor jou?

0
4

Spaghetti is één van de voorkeursproducten van de Nederlandse huishoudens. Wekelijks gaan er tonnen door de monden en kelen. Wanneer je een echte liefhebber bent, dan is het je waarschijnlijk ook wel bekend dat er tegenwoordig talloze soorten spaghetti op de markt zijn. Van de standaardvorm zoals die uit Italië is komen overwaaien, tot soorten met andere basis en zelfs soorten die gemaakt zijn van groenten. De grote vraag van dit alles is natuurlijk: wat is nu eigenlijk de beste spaghetti voor mij? Dat leer je in dit artikel.

Wanneer kies je reguliere spaghetti?

Wanneer je een liefhebber bent van een klassieke pasta, bijvoorbeeld met een lekkere tomatensaus, dan is he aan te raden om zo dicht als mogelijk bij de basis te blijven. Dat betekent dat je dus een gewone witte spaghetti kiest om mee te koken. Het fijne aan deze soort is ook dat de saus er net wat beter aan blijft plakken. Dit is ook precies de bedoeling. Een andere voordeel is dat er heel veel soorten in verschillende prijsklassen zijn. Zo kan er voor ieder gezin dus wel een witte spaghetti te vinden zijn.

Wanneer kies je een volkoren spaghetti?

Alleen de naam volkoren spaghetti klinkt natuurlijk al gezonder. Hoewel de verschillen minder groot zijn dan ooit werd aangenomen, blijkt uit onderzoek, kan het wel aantrekkelijk zijn om met de volkoren variant te koken. Een klein pluspunt is dat het net iets voedzamer is. Een groot pluspunt is dat je er veel eerder vol van zit. Waardoor je dus veel minder eet. Dit is niet alleen beter voor jou, het is ook beter voor je portemonnee want die kleine porties tellen al snel op. Dat kan dus ook een goede reden zijn om ervoor te kiezen.

Wanneer kies je voor glutenvrije spaghetti?

Glutenvrije spaghetti koop je vooral voor je gezondheid. Voor sommige mensen is dit bittere noodzaak, bijvoorbeeld omdat zij voedselallergieën hebben. Andere mensen hebben gemerkt hoeveel beter ze in hun vel komen te zitten wanneer je glutenvrij gaat eten. Wanneer je dus wel lekker wilt eten, maar je wilt ook op je gezondheid letten, dan is dit waarschijnlijk de beste optie om voor te gaan. Het is wel belangrijk om echt goed op te letten bij deze soort. Hier wil nog weleens mee gesjoemeld worden door sommige fabrikanten. Dat is natuurlijk iets waar jij niet op zit te wachten als consument.

Wanneer kies je de groentespaghetti?

Het kiezen voor de groentespaghetti staat eigenlijk los van spaghettigerechten. Deze soort kies je vooral als groente naast bijvoorbeeld aardappelen of rijst en een stukje vlees of een vleesvervanger. Het is namelijk niet echt een spaghetti. Het is gewoon een manier om groente wat aantrekkelijker over te laten komen. Dit kan helpen bij mensen die niet goed met groente zijn. Overigens kan je natuurlijk wel groentespaghetti mengen met één van de voorgenoemde soorten in een gerecht. Ook dat wil nog weleens veel goeds doen. Er zijn dus ook voor deze soort de nodige redenen aan te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here