Zo slaap je beter op je buik

0
7

Hoewel veel specialisten het niet aanraden zijn er veel mensen die op hun buik slapen. Het is dan wel fijn dat je dit ook op een comfortabele manier kan doen. Door voor voldoende comfort te zorgen kan je het meest uit je nachtrust halen. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken. Daarom hebben we bij experts een aantal tips verzameld die je kan gebruiken. Zo kan je op een gezonde manier genieten van voldoende slaap op je buik en ben je altijd uitgerust en uitgeslapen.

Een kussen voor buikslapers

Het eerste wat je moet doen, is zoeken naar een beter kussen. Dat doe je omdat je op die manier voldoende steun krijgt. Dit is namelijk vaak het grootste probleem voor buikslapers. Je hebt dan een wat dunner kussen nodig zodat je je nek niet in een onnatuurlijke houding duwt. Het is juist het dikke kussen wat vaak voor problemen zorgt. Je moet een kussen kiezen waarvan je zeker weet dat het de lijn van je nek en ruggengraat recht houdt. Op die manier kan je goed ontspannen en zal je geen last krijgen van pijnklachten.

Een goed matras

Ook het juiste matras speelt een grote rol in hoe goed jouw nachtrust als buikslaper is. Wanneer je een goed matras hebt, dan wordt de druk over je lichaam gelijkmatig verdeeld in de slaap. Op die manier krijg je de juiste ondersteuning. Je moet niet te diep wegzakken in het matras, want juist op de buik is het belangrijk dat je een natuurlijke houding blijft aannemen. Het is wel slim om verschillende matrassen uit te testen, want welk matras het beste werkt is toch per mens wel weer enigszins verschillend. Door goed te testen kan je uitvinden wat werkt voor jou.

Werk aan je houding

Een goede slaaphouding maakt al het verschil. Wanneer je op je buik slaapt, dan is het slim om je benen recht te houden. Op die manier kan je de druk van je onderrug en heupen wegnemen. Dit betekent dat je de kans op allerlei vervelende pijntjes ook een stuk kleiner kan maken. Het is dus belangrijk om te oefenen met het recht houden van je benen als je in slaap probeert te vallen. Wanneer je dit lukt, dan zal je merken dat bijvoorbeeld klachten aan je rug ook snel verminderen. Zo is de nachtrust ook echt een moment van herstel.

Werken aan de ademhalen

Een ander probleem waar vooral buikslapers mee te maken hebben is dat ze minder gemakkelijk kunnen ademen in deze houding. Je draait je hoofd naar een kant en zorgt voor spanning op de nek. Dit is niet zo fijn. Een manier om dit op te lossen is door een kussen onder de borstkas te plaatsen. Zo komt het lichaam een beetje omhoog. Daarmee kan je jouw hoofd recht houden en zorgen dat je gemakkelijker kan ademen. In het begin voelt het wel wat ongemakkelijk, maar op de lange termijn zal je merken dat je er beter door slaapt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here