Tips tegen ongewenst urineverlies

0
7
urineverlies

Bij het ouder worden merken we dat bepaalde processen in ons lichaam anders gaan dan dat deze voorheen gingen. Zo kunnen we ook wat vaker last hebben van ongewenst urineverlies. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende tips die je helpen om met deze situatie om te gaan. Denk aan een waterdichte matrashoes of gebruik een Tena lady. Wij hebben ze voor jou bij elkaar gezet!

Speciale producten

Gelukkig zijn er allerlei speciale producten die jou in deze situatie kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten incontinentie ondergoed kopen. Dit is wat dikker ondergoed met een absorberend laagje die je extra bescherming kan bieden. Verder zijn er natuurlijk absorberende pads, zoals die van Tena Lady, verkrijgbaar. Deze kun je met je eigen ondergoed dragen, en door de dag heen verwisselen, ook wanneer je onderweg bent. Wist je dat ze deze ook voor mannen hebben. Gebruik bijvoorbeeld Tena Men. Een punt hierbij is wel dat door de vochtigheid de huid geïrriteerd kan raken. Het is dan belangrijk dat je gebruikmaakt van een barrière crème die de huid kan beschermen. Mocht je je zorgen maken over ongewenste geurtjes, dan zijn er ook verschillende producten die geuren kunnen neutraliseren zodat je zelfverzekerd de hele dag door kan. Deze producten kunnen jou door de dag en nacht heen beschermen tegen ongewenst urineverlies. Veel mensen ervaren echter ook klachten gedurende de nacht en wensen dan ook om hun bed te beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld een waterdichte matrashoes om je matras heen doen om deze te beschermen.

Verminder ongewenst urineverlies

Hierboven hebben we een aantal tips gegeven die kunnen helpen om de problemen bij ongewenst urineverlies te verminderen. Gelukkig zijn er echter ook manieren waarop we ongewenst urineverlies tegen kunnen gaan. Ongewenst urineverlies kan een gevolg zijn van slappe bekkenbodemspieren. Zo kan het versterken van de bekkenbodemspieren een goede manier zijn om het probleem te verminderen. Er zijn dan ook verschillende oefeningen die je zelf thuis, gewoon in de woonkamer, kunt uitvoeren om je bekkenbodemspieren te versterken. Denk bijvoorbeeld aan kegel-oefeningen. 

Praat er over

Wanneer we last hebben van een probleem als ongewenst urineverlies, is het belangrijk dat we hier over praten met de mensen uit onze omgeving die het dichtst bij ons staan. Op deze manier weten de belangrijkste mensen van jouw probleem, en kunnen ze je geruststellen en eventueel helpen wanneer je last ervaart. Door op en over dergelijke problemen te praten, zal je merken dat je zelfverzekerder door het leven kunt gaan.

Zoals je gelezen hebt, zijn er verschillende manieren om met ongewenst urineverlies om te gaan. Je kunt de problemen bestrijden met speciale producten, het probleem aanpakken en er over praten zodat eventuele zorgen en onzekerheden van je afgenomen kunnen worden.