Zo kan je gezonde zomerse drankjes maken

0
65

In de zomer kan je altijd meer genieten van frisse en koele drankjes. Alleen is het probleem vaak dat ze mierzoet en helemaal niet zo gezond zijn. Het is dan dus juist belangrijk om met een alternatief te komen. Je kan namelijk zelf gewoon gezonde drankjes maken die wel geschikt zijn om te drinken. Zonder dat je dat frisse zomerse gevoel hoeft kwijt te raken. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken hoe je met deze zomerse drankjes aan de slag kan gaan.

Goed voor het lichaam

Het is belangrijk om de juiste ingrediënten voor je drankjes bij elkaar te zoeken. Zo kan je zorgen dat je goed voor je lichaam bent. Dit werd in het verleden ook wel detoxen genoemd, al zijn daar tegenwoordig wel wat vraagtekens over. Wel is het zo dat je met de gezonde drankjes natuurlijk veel milder voor je lichaam bent. Waardoor je dus ook veel beter in je vel komt te zitten. Dat is op zich al een goede reden om toch vooral voor deze drankjes te kiezen. Je zal direct merken dat je een gezond goedje naar binnen hebt gewerkt.

Groene thee met gember en citroen

Een goede optie is het maken van groene thee met gember en citroen. Je hebt daar naast groene thee, gember en citroen ook wat agave siroop voor nodig. Je zet eerst de thee en laat deze vervolgens een uurtje afkoelen. Dit schenk je in en glas met wat ijsblokjes. Je knijpt de citroen uit in het glas en voegt wat agave siroop toe. Vervolgens voeg je ook nog wat plakjes gember toe. Van groene thee is het bekend dat het bijdraagt aan het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Dit zorgt dus al snel dat je je beter voelt.

Ananas en chilipoeder

Je kan het ook over een hele andere boeg gooien. Ook van ananas is bekend dat het veel goede dingen voor je lichaam doet. Daar kan je dus ook wel een sapje van maken. Daarvoor gebruik je een halve ananas, een citroen en wat agave siroop. Wel is het dan leuk om er een extra kick aan te geven door chilipoeder erbij te gebruiken. Je snijdt de ananas klein en maakt er in de blender sap van. Doe dit in een glas met wat ijs. Knip ook een citroen uit en voeg een mespuntje chilipoeder en wat agave siroop toe.

Gezond en energiek voelen

Het is vooral ook lekker om goed in je vel te zitten. Het is bijvoorbeeld fijn om lekker aan de slag te gaan met de sapjes en letterlijk te voelen dat je meer energie krijgt. Daarnaast merk je na en tijdje dat je beter in je vel komt te zitten als je voor deze sapjes kiest in de zomer. Je valt er zelfs misschien wel wat van af. Allemaal redenen om toch je frisdrankje een keer te laten staan en daar dit drankje voor in de plaats te nemen. Zeker ook omdat het zo gemakkelijk te maken is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here