Het gezonde met het aangename combineren? Boek een wandelvakantie in Frankrijk

ouder paar wandelen in frankrijk

Nederland maakt nog steeds lockdowns door. Daarom zijn we nog altijd veel thuis en dat brengt het risico met zich mee dat we te weinig bewegen. Het maken van een dagelijkse wandeling biedt gelukkig een gezonde en eenvoudige remedie. Wandelen is immers goed voor alles: je botten, spieren, geheugen, bloeddruk, hart, bloedvaten en natuurlijk je gewicht. Je humeur gaat er ook op vooruit door elke dag minimaal een half uur te lopen, in het bijzonder als je dat doet tijdens een dynamische vakantie in een zonovergoten land met een prachtig landschap. Bij Punt.info kunnen we je een wandelvakantie in Frankrijk aanraden voor als je plannen aan het maken bent voor aanstaande zomer. In dit blog inspireren we je graag met diverse ideeën, inclusief een schitterend vakantiehuis in Frankrijk.

Wandeltochten vol van avontuur

Frankrijk is onder liefhebbers van wandelen een populaire bestemming en dat is beslist niet zonder reden. De kans op mooi weer is vrijwel altijd groot en dat is natuurlijk heel prettig bij het maken van wandeltochten waarmee je het land goed kunt ontdekken. Als je avontuurlijk bent ingesteld, is het leuk dat je van tevoren nooit precies wat je op een wandeltocht allemaal zult zien. Door te wandelen, kom je immers op tal van verrassende plekken. Frankrijk biedt je bovendien eindeloos veel variatie. Of je nu door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen, een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken of zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen. De Franse bevolking speelt daar in ieder arrondissement goed op in door wandelaars te voorzien van duidelijke bewegwijzering.

De benen strekken en genieten

Het Office du Tourisme ondersteunt de bewegwijzering. Bij een lokaal Office du Tourisme voorzien de medewerkers je met veel plezier van tips en advies voor mooie lange en korte wandeltochten over speciale wandelpaden. Je mag daar tegen een kleine vergoeding of gratis allerlei dynamische wandelroutes meenemen, die je door de natuur, heuvels en bergen voeren. Ook loop je hiermee door idyllische dorpjes en eeuwenoude steden, waar het mogelijk is om en passant musea te bezoeken, te winkelen bij schattige boetiekjes en te lunchen of te dineren bij sfeervolle restaurants en gezellige bistro’s. Op een dag vol van Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen, adembenemend mooie landschappen en cultuur, wil je natuurlijk ook even heerlijk je benen strekken en genieten van de rijke Franse eetcultuur.

Relaxen in een luxe vakantievilla

Door goed te rusten, kunnen je spieren en gewrichten ontspannen en ben je de volgende dag weer helemaal uitgerust voor een nieuwe wandeltocht. Daarbij mag ook een luxe uitvalsbasis die van alle eigentijdse gemakken is voorzien natuurlijk niet ontbreken. Op een van de mooie vakantieparken in Frankrijk van een vooraanstaande keten ben je niet alleen verzekerd van alle faciliteiten die je wandelvakantie compleet maken, maar kun je ook op een veilige manier vakantie vieren. Je hebt er de beschikking over een eigen badkamer, toilet, keuken, terras en tuin. Bovendien kun je bij je eigen vakantiehuis voldoende afstand bewaren. Op die manier ben je er dus ook van verzekerd dat je na je onvergetelijk mooie wandelvakantie weer gezond en wel thuis komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here