Tips jongerenreizen zoeken

0
16
blog placeholder

Waar wil je naartoe?

Er zijn honderden interessante bestemmingen. Zo kun je op yoga-cruise, een vette strandvakantie zoeken, of een jongerenreis in de natuur, een actieve vakantie of een rondreis door meerdere landen of werelddelen.

Waar zoek je naar jongerenreizen?

Er zijn verschillende aanbieders van jongerenreizen, met verschillende uitgangspunten. Zo zijn er aanbieders die gespecialiseerd zijn in uitsluitend zonvakanties, aanbieders die alleen wintersportvakanties uitvoeren, aanbieders die actieve vakanties aanbieden of juist verre reizen naar vreemde oorden.

De gemiddelde zoektocht naar een jongeren reis begint op google. Typ een zoekopdracht die het meest in de buurt komt van wat je zoekt. Weet je het nog helemaal niet, bepaal dan wat voor soort vakantie je zoekt. Zo filter je al een heel eind!

Jongeren reizen zoeken is via de website van jongeren groepsreizen kinderspel. Hier vind je een overzicht van de bekendste aanbieders jongerenreizen.

Reken de prijs van je jongerenreis uit

Laat je niet teveel leiden door de prachtige vanaf-prijzen, maar denk vanuit je wensen en je budget. Als het goed is weet je ongeveer hoeveel geld je te besteden hebt en hoeveel je maximaal uit wilt geven. Weet je dit niet, zorg dan dat je dit globaal uitrekent. Hou er altijd rekening mee dat je vakantie ter plaatse ook geld kost!

  • Controleer altijd de prijs voor de periode die je zoekt, negeer de vanaf-prijs
  • Bekijk goed of er overbodige kosten worden berekend. Sommige sites rekenen “reserveringskosten”, “boekingskosten” of “administratiekosten” (bij Simi Reizen niet trouwens, wij vinden dat onzin)
  • Kijk niet teveel naar vroegboekkortingen of lastminute kortingen. Natuurlijk is alles mooi meegenomen, maar bij veel reisaanbieders zijn er voortdurend kortingen te krijgen.
  • Doorloop het boekingsproces al zover mogelijk, zodat je kan zien welke extra kosten er nog zijn
  • Bedenk of je een annuleringsverzekering wel echt nodig hebt. Als de kans heel klein is dat je niet op reis kan, kun je overwegen deze relatief dure verzekering achterwege te laten. Aan de andere kant, hou je van zekerheid, kies het dan wel
  • Vaak is een doorlopende reisverzekering goedkoper. Let wel goed op dekkingen, als je bijzondere sporten gaat doen zoals klimmen of raften, zijn bij doorlopende verzekeringen deze vaak niet gedekt.

Check de betrouwbaarheid van jouw reisorganisatie

  • Controleer referenties online en neem ze met het gebruikelijk korreltje zout, een mening is maar een mening, maar vorm je een goed beeld
  • Bezoek de site van je reisaanbieder op facebook
  • Stel vooraf vragen per e-mail of telefonisch. Dan weet je gelijk iets over de snelheid van reageren en klantvriendelijkheid
  • Elke reisorganisatie in Nederland is verplicht een garantieregeling te bieden. Dit zorgt ervoor dat je terug komt als je reisorganisatie failliet gaat terwijl je op reis bent of nog op reis moet. Je reisgeld is daarmee gegarandeerd. In Nederland zijn de bekendsten de Stichting GGTO en de SGR.
  • Controleer de overige informatie van het bedrijf. Is het kvk-nummer te vinden, zijn ze gewoon bereikbaar etc.

Als je dit allemaal gedaan hebt kun je zonder zorgen genieten van een heerlijke jongerenreis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here