Vijf tips voor het organiseren van een Hollandse Avond

0
4040
hollandse avond

Met een themafeest kan je veel mensen blij maken en een leuke draai een een feest geven wat anders maar een doorsnee feestje zou zijn. Het Holland thema is daarnaast sinds een paar jaar helemaal in, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met de populariteit van het RT4 programma ‘Ik hou van Holland’. Wij zetten 5 tips op een rij waar je op moet letten bij het organiseren van een Hollandse avond.

Hollandse Kleding

Bij een Hollandse avond hoort Hollandse kleding, of op zijn minst kleding met een Hollands tintje: je begint al vrij gemakkelijk door iets te doen met de kleuren, rood, wit, blauw of oranje, maar ook Delfts blauw doet het goed. Ook kan je je gewone kleding makkelijk Hollands maken door met ludieke accessoires te werken, zoals een Hollands boeren kapje, pluche klompen-sloffen of een leuk colbertje met een dessin van delfts blauwe tegeltjes.

Aankleding

Met de juiste aankleding van de zaal of locatie kan je de juiste toon voor de avond gemakkelijk neer zetten: je kan denken aan een Hollands decor van molens, Zaanse huisjes of een polder landschap, maar je kan het jezelf ook gemakkelijker maken door te werken met rood-wit-blauw versiering of grote bossen tulpen (al dan niet echte tulpen).

Wees voorzichtig met de kleur oranje: alhoewel het natuurlijk echt een Nederlandse kleur is, doet de Nederlandse driekleur veel meer voor de juiste sfeer, en doet minder opzichtig aan dan oranje.

De juiste Hollandse muziek

De muziek op een Hollandse avond maakt zo’n avond helemaal compleet: alleen met Nederlands talige hits maak je zo’n avond tot een onvergetelijk feest. De band ‘Hou Van Holland LIVE’ is een band die de hele avond lang alleen maar hits van eigen bodem speelt.

Deze band bestaat uit een 3-koppige zangsectie, een 4-koppige ritme sectie en een ledwall waar alle teksten op zijn mee te lezen. Tevens vormt deze ledwall van 12m2 voor een geweldig decor waarmee ieder nummer weer de perfecte Nederlandse sfeer wordt neergezet. Hits als ‘Kleine café aan de Gaven’, ‘Schatje mag ik je foto’, of ‘Brabant’ komen allemaal voorbij en worden gegarandeerd luidkeels door iedereen mee gezongen.

De band neemt al zijn eigen techniek mee. De echte Hollandse sfeer vind je niet alleen terug in de prachtige decors op de ledwall, maar ook in de prachtige klanken die de band ten gehore brengt. Zo heeft de band een echte accordeonist om het smartlappen gedeelte van de show de juiste authentieke sfeer te geven. Ook in de repertoire keuze zal je de Hollandse muziekcultuur in de volle breedte terug horen: van de meer pop-achtige nummers van Marco Borsato en Caro Emerald, tot de authentieke meedeiners als Malle Babbe en Brabant. Je gaat tevens gegarandeerd uit je dak als de band een rockversie van het bekende nummer van Ciske de Rat inzet: ‘Ik voel me zo verdomd alleen’.

Eten

Het juiste eten is een absolute must voor het slagen van een avond met een Nederlandse sfeer. De bekende Nederlandse gerechten zijn nou niet bepaald ‘haut cusine’ maar dat maakt ook helemaal niet uit. Belangrijker is het dat je de juiste toon weet te zetten met het eten. Zo doet een haring kraam het altijd erg goed, maar ook bitterballen en kroketten zullen gretig aftrek vinden., al dan niet met een prikkertje er in met een Nederlands vlaggetje. Wil je het toch wat luxer aanpakken dan zijn er genoeg mogelijkheden om deze hapjes wat op te fleuren. De juiste cateraar zal hier zeker raad mee weten.

Foto’s in Hollandse sfeer

Een leuke bonus is het maken van foto’s in een Nederlandse sfeer. Dat kan op een authentieke manier zoals je dat bij de bekende attractie kan doen in Volendam, maar het kan ook ludiek met leuke accessoires. Tegenwoorden zie je op veel feesten een leuke selfiebooth, dus waarom zou je dit niet in Hollandse sfeer doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here