Aan de slag met je zolder

0
12

De zolder is allang niet meer het rommelhok dat het ooit was in huis. Het is juist kostbare ruimte waar je van alles mee kan doen. Je kan er bijvoorbeeld een slaapkamer, mancave of ontspanningsruimte van maken. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken. Je kan namelijk door zelf te klussen al snel het nodige bereiken. Het is zelfs behoorlijk gemakkelijk wanneer je eenmaal weet wat je moet doen. De tips die we hier voor je hebben gaan in dat opzicht dan ook al het verschil maken.

Eerst ruimte maken

Om de zolder goed te kunnen benutten, is het slim om eerst ruimte te maken. Je kan bijvoorbeeld oude panelen of tussenwandjes weghalen. Zo kan je er een mooie grote en strakke ruimte van maken. Mocht je het tot nu toe wel als opslag of rommelhok hebben gebruikt, dan is dit ook het moment om al die spullen eens langs te lopen en te bekijken wat er naar de kringloop kan, wat weggegooid kan worden en wat je nog zelf kan gebruiken. Je zal merken dat je heel gemakkelijk veel ruimte kan creëren op je zolder.

Laat licht naar binnen

Wanneer je meer gebruik wilt gaan maken van je zolder, dan is het wel ook fijn wanneer deze geschikt gemaakt wordt voor gebruik. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ervoor moet zorgen dat er wel voldoende daglicht binnen komt. Dat hoeft niet lastig te zijn, want een dakraam is door een specialist zo aan te leggen. Dit hoeft zelfs niet eens meer veel te kosten tegenwoordig. Zo wordt het ook een stuk fijner om de tijd op je zolder door te brengen. Licht is namelijk ook goed voor je mentale gezondheid, dus zorg dat dit wel goed op orde is.

Goede isolatie

Wanneer je de ruimte leefbaar wilt maken en je wilt ook nog eens duurzaam bezig zijn, dan is het ook een goed idee om eens met de isolatie aan de slag te gaan. Wanneer je goede isolatie verzorgt, dan is het het gehele jaar door fijner om op zolder bezig te zijn. In de winter blijft de warmte namelijk beter behouden en heb je het niet koud. In de zomer is het juist zo dat het net wat koeler blijft en je dus niet in een bloedhete ruimte bezig bent. Isolatie is dus van grote waarde voor het plezier.

Ruimte voor je hobby’s

Het s tot slot natuurlijk belangrijk dat je ruimte voor je hobby’s maakt. Wat je ook wilt gaan doen met de zolder, zorg dat je deze zo inricht zodat dit ook echt optimaal mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld lekker plaatjes gaan draaien? Zorg dan voor een mooi meubel waar je platenspeler op kan staan. Zet er een luie stoel bij in het licht van je dakraam. Zorg dat je een tafeltje hebt voor je drankje. En begin met genieten. Ga je er sporten, zorg dan dat je mat, bankje of andere accessoires mooi opgesteld staan. Dit geldt voor elke vorm van gebruik.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here