De starterslening

blog placeholder

Deze extra lening noemen ze dan de starterslening. Er zijn nu ongeveer 200 gemeenten die startersleningen verstrekken, maar de Rijksoverheid doet het niet meer. Bij de starterslening is er sprake van een rentevaste periode van 15 jaar. Gedurende de eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing. Daarna kan het inkomen genoeg zijn gestegen en dan betaal je dus rente en aflossing. Als dat niet zo is dan wordt er een hertoetsing aangevraagd en dan kan het zijn dat je maandlasten moet betalen die bij je inkomen passen. Als je interesse hebt in een starterslening dan kan deze bij de gemeente worden aangevraagd.
De gemeente zal dan kijken naar de lokale woningmarkt, dan wordt de beslissing gemaakt of dat er een starterslening wordt aangeboden of niet. Ook de voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de starterslening mag de gemeente bepalen,
 

De mogelijkheden met een starterslening?

Als je in aanmerking komt voor een starterslening kan dat voor jou betekenen dat je een woning kunt kopen. Dit kan een hele zorg minder zijn, je wilt eindelijk zelfstandig wonen en die kans wordt dan nu mogelijk gemaakt. Kijk van te voren wel goed of dat je bij jouw gemeente een starterslening aan kunt vragen. Het is namelijk zo dat je niet bij alle gemeenten een starterslening aan kunt vragen, er zijn in Nederland nu ongeveer 200 gemeenten die je hierbij kunnen helpen.
Zorg er daarom voor dat je nu te weten komt bij welke gemeenten je een starterslening aan kunt vragen. Als je dat weet kun je je plannen aanpassen wanneer je in aanmerking wilt komen voor een starterslening. Vraag dan meteen de voorwaarden op zodat je daar ook meteen aan kunt voldoen zodat de starterslening meteen aangevraagd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here