Webshop beginnen is niet moeilijk!

0
28
blog placeholder

Tegenwoordig is een webshop bijna niet meer weg te denken voor winkeliers. Heb jij zelf een winkel of wil je graag een winkel starten dan is een webshop van functioneel belang.

Om een succesvolle webshop op te starten kun je de volgende stappen doorlopen:

– Start met het bedenken van een juiste naam.
– Kies voor WordPress met Woocommerce.
– Start met het bedenken van de structuur.
– Implementatie en configuratie.
– Template downloaden en gebruiken.
– Implementatie betaalmethodes.

Juiste keuze voor de domeinnaam
Voordat je begint met het opstarten van een webshop is het van groot belang dat je een naam hebt bedacht voor je winkel. Vaak hebben mensen al een winkelnaam, probeer dan deze domeinnaam (.nl / .com) vast te leggen bij een webhostingprovider.

WordPress en Woocommerce
Wanneer je eenmaal hosting en een domeinnaam hebt vastgelegd, kun je beziggaan met het installeren van de gratis webshopmogelijkheid. Hier kun je een zeer betrouwbaar systeem voor gebruiken, namelijk: WordPress in combinatie met Woocommerce. Allereerst download je WordPress van de officiele WordPress pagina, hierna installeer je de bestanden op je hosting. Wil je meer informatie over de WordPress installatie en configuratie, bekijk dan de link in dit artikel. Wanneer je WordPress eenmaal geinstalleerd hebt kunt je Woocommerce installeren via de plugin-module in de back-office van je website. Je logt in door naar jouwdomein.nl/wp-admin te gaan, hierna druk je op “Plug-ins’ en zoekt naar Woocommerce. Hierna kun je gemakkelijk de plug-in installeren.

Structuur bedenken
Hierna ga je bezig met het bedenken van je structuur. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel dan moet je je afvragen hoe je je webshop gaat inrichten. Een veelgebruikte methode is bijvoorbeeld categorien te kiezen zoals, broeken, truien etc… en hier de diverse producten met verschillende maten en kleuren toe te voegen. Voor een uitgebreide beschrijving voor een duidelijke structuur verwijs ik je door naar de link in dit bericht.

Configuratie en implementatie Woocommerce
Het configureren van Woocommerce is vrij eenvoudig met een bepaald stappenschema. Volg nu deze Webshop handleiding zodat je snel, eenvoudig en betrouwbaar een webshop op kunt zetten.

Templates
Wil je een professionele uitstraling met jouw webshop? Je kunt gebruik maken van diverse thema’s. Je kunt ervoor kiezen om een thema te kopen of een gratis thema te downloaden. MyStile is een voorbeeld van een gratis thema die er zeer professioneel uitziet.

Implementatie betaalmethodes
Een moeilijk aspect tijdens het opzetten van een webshop is het implementeren van een betaalmodule. Veel banken bieden verschillende maandelijksebundels aan, zodat je gebruik kunt maken van IDeal-betalingen. Toch zijn er ook andere mogelijkheden waarbij je een aantal cent betaald per transactie. Je kunt hierbij denken aan Mollie, Sisow of Target-pay. Het is verstandig om hier uitgebreid onderzoek naar te doen. Je kunt op de desbetreffende websites een zakelijke rekening openen. Ook geven de websites een link met een bepaalde module die je kunt implementeren in je webshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here