Geef de tuin een ander karakter

0
5

Ben je een beetje uitgekeken op de tuin zoals je die nu hebt? Maar heb je ook geen zin in de grote verbouwing en het planten van allerlei nieuwe bloemen en planten? Dan zijn er gelukkig ook hele andere manieren waarop je jouw tuin een ander karakter kan geven. Daarom is het ook leuk om eens te kijken naar andere opties om je tuin een andere look te geven. Zonder dat je direct de grote ingrepen hoeft te doen. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die er voor je liggen.

Onder de overkapping

Je hebt natuurlijk in een eerder stadium al voor een overkapping gekozen zodat een zomerse regenbui je niet hoeft te beletten om lekker in de tuin te gaan zitten. Een goede manier om je tuin een ander karakter te geven is door het interieur onder de overkapping eens aan te pakken. Alleen al door een andere lamp op te hangen kan je alles een hele andere look geven. Dat is natuurlijk ook wel een hele aantrekkelijke optie. Ook door de stoelen in een ander kleurtje te verven kan je veel bereiken. Zo kan je het groen gewoon intact laten.

Werken met tuinposters

Een andere gemakkelijke manier om je tuin een andere look te geven, is door te werken met tuinposters. Daarmee kan je namelijk de uitstraling simpel aanpassen, zonder dat je zelf iets nieuws hoeft te planten. Je kiest gewoon een bepaalde look, bijvoorbeeld een landelijke of een tropische. Je brengt de poster op een goede plek aan, bijvoorbeeld de muur van je schuur of op een schutting, en je hebt direct al een heel ander uitzicht. Je kan hiermee een hele andere kant op gaan, maar je kan ook je gekozen stijl extra benadrukken met een tuinposter.

De accessoires vervangen

Misschien is het slim om eens wat dieper na te denken over wat jou nu eigenlijk zo tegenstaat aan je huidige tuin. In dat opzicht is het dan ook niet vreemd wanneer je uitkomt bij het feit dat je bent uitgekeken op je huidige accessoires. Misschien beginnen je tuinkussens wel wat te slijten. Of zijn de kleuren van je bloemen door de jaren heen veranderd en past alles nu niet zo goed meer bij elkaar. Dan is het goed om eens te kijken naar bijvoorbeeld andere kussens. Zo kan je ook naar je andere accessoires kijken. Je kan dan al snel je tuin opfrissen.

Toch groots aanpakken?

Het is ook gewoon mogelijk dat je bij nader inzien toch niet zo heel tevreden bent na een paar kleine ingrepen. Misschien is jouw tuin wel gewon toe aan een frisse look. In dat geval is het natuurlijk ook gewoon een optie om voor de grote verbouwing te gaan. Dan moet je het wel direct goed aanpakken en alles eruit halen. Zo kan je jouw tuin echt die opfrisbeurt geven die deze nodig heeft. Waardoor je dus ook weer heel lang met veel plezier kan genieten van jouw eigen stukje oase op aarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here