Zo kan je optimaal plannen

0
11

Een goede planning is alles als het om zakelijk succes gaat. Je hebt natuurlijk allerlei zaken te doen. Alleen is het wel belangrijk dat je weet wat welke prioriteit heeft. Door goed te leren plannen, kan je er zeker van zijn dat je het maximale uit elke dag haalt. Ook zorg je op deze manier dat alles gedaan wordt op het moment dat het gedaan wordt. Goed plannen is niet heel gemakkelijk, maar wanneer je deze tips erbij gebruikt, dan is de kans een stuk groter dat het een succes zal worden.

Belangrijkste taken eerst

Het is altijd aan te raden om de belangrijkste taken als eerst te doen. Het is fijn wanneer je zeker weet dat dit in ieder geval gedaan is. Wanneer je dus een planning voor de dag of de week gaat maken, dan begin je met die taken en bouw je de rest van je werkzaamheden eromheen. De reden hiervoor is simpel. Vroeg op de dag is je focus nog het sterkst. Dat betekent dus ook dat het gemakkelijker is om er dan het maximale uit te halen. Juist voor de belangrijke taken kan dit je dus het nodige opleveren.

Richt je op je planning

Zorg dat je de tijd hebt om je op je planning te richten. Dat doe je door eerst even te ontspannen en de stress van de dag los te laten. Wanneer je hoofd leeg is, is het gemakkelijker om gericht aan de slag te gaan met het maken van een goed plan. Het is ook slim om dit gewoon aan je bureau of op je werkplek te doen. Dit maakt de kans op allerlei afleidingen een flink stuk kleiner. Waardoor je dus ook zeker weet dat je de planning in elkaar zet zoals dat moet en je geen taken vergeet erin op te nemen.

Een uur voor korte klusjes

Het is ook slim om aan het eind van elke dag een soort opruimuur te houden. Wat je dan doet, is korte klusjes waar je vaak maar 5 tot 15 minuten voor nodig hebt achter elkaar wegwerken. Zo kan je aan het eind van de dag ook die psychologische factor hiervan benutten. Het voelt dan namelijk aan het eind van de dag ook echt alsof je heel veel gedaan hebt. Ben je 8 uur lang met één taak bezig geweest, dan kan het aan het eind van de dag voelen alsof je geen stap verder bent gekomen.

Plan niet alleen werk

Als je een planning gaat maken, dan is het zaak om je niet te verliezen in alleen maar werktaken. Het is ook belangrijk om te kijken naar tijd voor andere dingen. Denk aan social media, of aan vrije dagen om leuke dingen te doen. Denk echter ook aan de dingen die je moet doen in het huishouden of om boodschappen te doen. Daarnaast moet je natuurlijk ook voldoende tot rust komen en slapen. Het is slim om in je planning rekening te houden met al dit soort zaken zodat er geen momenten verloren gaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here