Welke laptop is geschikt voor jou?

0
89
laptop

Behalve de ‘laptop’ worden we de afgelopen jaren overspoeld met de twee-in-één laptop, ultraportable, multimedialaptop, lichtgewicht laptop en de netbook. Door de keus die steeds uitgebreider wordt, is de keus er niet makkelijker op geworden voor de consument om de juiste laptop te vinden.

Om enigszins te helpen heb ik besloten dit artikel te schrijven, om u een beetje wegwijs te maken waar u op moet letten. Dit artikel zorgt ervoor dat ook u weloverwogen een keus kan maken voor de juiste laptop.

De eerste vraag die gesteld kan worden is: ‘waar ga ik de laptop hoofdzakelijk voor gebruiken?’. In hoofdlijnen zijn drie categorieën te onderscheiden namelijk: zakelijk gebruik, studie en gamen/vrije tijd(intensief gebruik).

Valt u gebruik in de eerste twee categorieën, dan is voornamelijk de rekenkracht van groot belang. De processor geeft een goede indicatie hiervan. Voor zakelijk gebruik en studie, raad ik aan een laptop met de Intel Celeron processor aan te schaffen. Wanneer er ook enkele niet te zware games worden gespeeld, voldoet de Intel Core M of Intel Core I3 processor prima. Wanneer jij met jou laptop wilt gamen, dan is een Intel Core I5 of I7 aan te raden. Het soort harde schrijf is ook van belang, hierbij raad ik altijd aan te zorgen dat er een SSD (solid-stat-drive) in de laptop zit, u zal merken dat dit de snelheid van de laptop flink verhoogt.

De tweede belangrijke vraag is: ‘Waar ga je de laptop gebruiken?’. Twee categorieën zijn te onderscheidden, namelijk een vaste plek en onderweg.

Als de laptop onderweg wordt gebruikt is de batterij van groot belangrijk. Een gebruiksduur van 6-8 uur wordt heden ten dage steeds meer gangbaar. Direct wel de volgende kanttekening, wanneer er games worden gespeeld op de laptop, zal de batterijduur een stuk minder zijn. Wanneer de laptop gebruikt wordt bij presentaties of als naslagwerk bij een afspraak, is het aan te raden te overwegen een twee-in-één laptop aan te schaffen, gezien deze gebruikt kan worden als tablet en laptop.

Wanneer je een vaste plek voor jou laptop in gedachte hebt, is het wellicht een optie om een grotere laptop aan te schaffen, hierbij zijn de 15inch en de 17inch afmetingen meer geschikt voor u.

Belangrijk voor gamers is, dat er een externe videokaart in zit, hiermee verbeter je jouw gameprestaties enorm mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here