Zo haal je meer uit het hardlopen

0
40

Wil jij het hardlopen ook net iets leuker maken? Dat is logisch, want je wilt natuurlijk wel gezond blijven. Alleen is het wel lastig om gemotiveerd te blijven met eentonige sporten zoals hardlopen en fietsen. Gelukkig is er van alles mogelijk om het opnieuw leuk of uitdagend te maken. Om je daarmee op weg te helpen, vind je op deze plek enkele tips die je helpen om meer uit je rondjes te halen. Zo raak je vanzelf weer verslaafd en ga je er weer helemaal voor.

Loop niet alleen

De belangrijkste tip om je rondjes aantrekkelijker te maken is het zoeken van iemand waarmee je samen kan lopen. Zoek dan vooral iemand die hier serieus in is en ook al een bepaald niveau heeft. Op die manier heb je iemand om je aan op te trekken. Bovendien is het ook nog eens zo dat jullie elkaar kunnen stimuleren. Waardoor dus het niveau alleen maar verder de hoogte in gaat. Het is wel belangrijk dat jullie allebei serieus zijn, want anders veranderen de hardlooprondjes al snel in therapiesessies. Dat is natuurlijk niet wat je zoekt. Je wilt er wel vol tegenaan gaan met je looppartner.

Stel nieuwe doelen

Het is ook goed om nieuwe doelen te stellen. Het hardlopen op zich is in het begin misschien ene doel. Heb je echter eenmaal een bepaald niveau bereikt, dan kan het gaan vervelen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is dan slim om te bekijken of je kan werken aan persoonlijke records op afstanden zoals de 5 en 10 kilometer. Die loop je namelijk niet zomaar. Daar gaat heel wat training aan vooraf. Durf de records waarop je jaagt ook ambitieus te stellen. Ook belangrijk is het om jezelf te belonen als je ze zou behalen.

Een nieuwe omgeving zoeken

Het is ook mogelijk dat de omgeving gewoon niet meer zo inspirerend werkt. Het voelt alsof je op de automatische piloot loopt. Alles is iedere week hetzelfde. Dan is het dus zeker ook aan te raden om eens een keer een andere omgeving op te zoeken. Zo kan je bijvoorbeeld eens een natuurgebied in de omgeving opzoeken. Of je kijkt naar een andere leuke plaats of stad in de buurt en zet daar een parcours door de wijken uit. Zo zie je ook eens een keer iets anders en word je anders uitgedaagd door de andere wegen.

Zet niet alles op hardlopen

Een andere reden waarom het hardlopen niet zo goed meer gaat is mogelijk dat je het simpelweg te veel doet. Je hebt al je workouts ingericht op lopen. Het kan dus best weleens slim zijn om wat andere dingen te gaan doen. Verlaag je frequentie van het lopen van 3 naar 2 keer per week. De ene dag die je nu overhoudt doe je om andere oefeningen te doen. Zo kan je bijvoorbeeld een fullbody workout met lichaamsgewicht of in de sportschool doen. De nieuwe spierkracht kan ook het hardlopen weer heel positief beïnvloeden dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here