Je computeropslag vrijhouden

0
32

Tegenwoordig gebruikt iedereen wel laptops en computers om te werken of om te leren. Of je het gebruikt om te programmeren, te gamen, of om verslagen te maken, het zal vast wel een keer zijn voorgekomen dat je niet genoeg ruimte had om iets te installeren of te downloaden. Schijfruimte is altijd belangrijk om in de gaten te houden en om te voorkomen dat je iets belangrijks niet kan updaten of installeren is het ook handig om te zorgen dat je altijd voldoende ruimte over hebt. Er zijn een aantal dingen daarom goed om te onthouden om je schijfruimte minimaal te houden.

Leeg je prullenbak

Veel mensen denken dat zodra je op ‘Delete’ klikt of iets in je prullenbak sleept, dat het klaar is. Dit is helaas niet altijd waar. Omdat je dingen uit je prullenbak ook nog moet kunnen herstellen, stel je hebt iets verkeerds weggegooid, is het bestand dat je weg hebt gegooid nog niet van je computer af. Daarom is het handig om om de zoveel tijd je prullenbak te legen. Dit voorkomt dat deze bestanden ophopen en onnodig veel ruimte in beslag nemen.

Kijk regelmatig door je mappen heen

Mappen zoals ‘Program Files’ en ‘Program Files (x86)’  zijn twee van de grootste mappen op je computer. Hier staan alle programma’s die je hebt geïnstalleerd op je computer opgeslagen, maar wat je daar ook kan vinden zijn de overgebleven bestanden van verwijderde programma’s. Soms, wanneer je een programma of een spel verwijderd, blijven er nog een aantal dingen op je computer staan van dit programma. Dit kan back-up data zijn van het programma, maar als je het programma niet meer nodig hebt of hebt verwijderd, dan heb je daar ook niets meer aan. Daarom is het handig om soms door die mappen te kijken en de restanten van oude programma’s weg te gooien als je ze tegenkomt.

De-installeer spellen die je niet meer speelt

Vooral voor mensen die op hun laptops of computers gamen is dit een belangrijke tip. Veel mensen laten alle spellen die ze een keer hebben gespeeld geïnstalleerd staan. Spellen nemen vaak al veel ruimte in, dus door dit te doen kan je computer snel vol zitten. Daarom is het verstandig om regelmatig door je spellen heen te kijken om te zien welke spellen je niet meer speelt of wil spelen en die te verwijderen. Ook is het soms handig om grote spellen of spellen die veel updates hebben gehad te verwijderen en opnieuw te installeren, omdat er bij die spellen vaak bestanden tussen zitten die niet meer in gebruik zijn.

Je computer is steeds belangrijker voor werken en leren, dus het is belangrijk dat je deze ook goed onderhoud en zorgt dat je altijd voldoende ruimte over hebt voor je projecten en bestanden. Gebruik je je computer veel en wil je ook nog wat nuttige commando’s leren om verschillende handelingen makkelijker uit te kunnen voeren? Lees daar dan meer over in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here