Wat is SEA, en hoe gebruik je het?

SEA

Heb je een winkel, webshop of bedrijf, dan weet je hoe belangrijk het is om online vindbaar te zijn. Zo kun je je website door middel van SEO (search engine optimization) optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, waardoor je beter zichtbaar wordt in zoekmachines. Wil je razendsnel tastbare resultaten? Dan is SEA een goede aanvulling op je marketingstrategie. Maar wat houdt SEA precies in, en hoe kun je het zo inzetten dat je de beste resultaten behaalt? In dit artikel vertellen we je er meer over, dus lees snel verder!

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Het is een belangrijk onderdeel van elke marketingstrategie en kan worden ingezet om snel nieuwe bezoekers en klanten naar je website te krijgen. Zoals de naam al zegt gaat het bij SEA over het adverteren binnen zoekmachines, zoals Google en Bing. Waar SEO zich richt op organische resultaten, investeer je met SEA om de zoekmachine jouw advertentie te laten vertonen bij een bepaald zoekresultaat. Daardoor vergroot je de kans dat een geïnteresseerde klant je pagina vindt en tot aankoop overgaat. Doe je het echt goed, dan zijn je advertenties zo geoptimaliseerd dat je geïnteresseerde zoekers op het juiste moment bereikt en laat converteren.

De voordelen van SEA

Het voordeel van SEA is dat je snel resultaten ziet. Je hebt volledige controle over de kosten van je campagnes en kunt gemakkelijk bijsturen wanneer je dat wilt. Ook betaal je op basis van prestaties, zoals het aantal clicks of weergaven van je advertentie in de zoekmachine. Je kunt je doelgroep gericht bereiken door in te spelen op de juiste zoekwoorden. SEA werkt natuurlijk het beste als onderdeel van een grotere marketingstrategie. Zo doe je er goed aan niet alleen een SEA-bureau of SEO-bureau in te schakelen, maar een online-marketingbureau dat beide doet. Dat maakt het mogelijk je omzet sterk te verhogen.

Stel de ideale marketingstrategie samen

Een goede marketingstrategie ontwikkel je in samenwerking met een expert. Denk aan een online-marketingbureau dat over voldoende kennis en ervaring beschikt om jouw bedrijf goed te laten scoren, zowel met organische zoekresultaten als met advertenties. Voor online marketing in Hoorn kun je bijvoorbeeld terecht bij Semwerkt. Een goed bureau werkt niet alleen voor jou, maar samen met jou aan de beste strategie. Dat zorgt ervoor dat je online nooit meer klanten misloopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here