De kosten van een professionele website

0
30
blog placeholder

Wat kost dat, een professionele website laten maken? Prijzen lopen uiteen van een paar honderd euro tot tienduizenden euro’s. Maar waar moet je op letten, en wat is het verschil tussen een goedkope en een duurdere website? Wij zochten het voor je uit!

Wanneer je offertes uit gaat vragen kom je er al snel achter, de prijzen voor een professionele website lopen enorm uiteen. Sommige partijen voorzien in een website voor 250 euro, andere bureau’s gaan niet voor minder dan 25.000 euro aan de slag. Dat heeft meerdere oorzaken.

Naast een website kun je er ook voor kiezen deze te hosten via mijn.host.

Visitekaartje of verkoopkanaal

Zelf moet je eerst goed nadenken wat de functie van de website gaat zijn. Is het enkel een digitaal visitekaartje, of moet het bijdragen aan de verkoop. Of in andere woorden: is het oké als bezoekers enkel het adres kunnen vinden en wat algemene informatie, of wil je dat de website daadwerkelijk een positieve invloed heeft op het bedrijfsresultaat?

Voor een klein bedrag kan een student waarschijnlijk al een digitaal visitekaartje voor je project maken. En daar is helemaal niets mis mee! Maar wil je meer, zoek je bijvoorbeeld nieuwe leads, of heb je direct een product te verkopen? Dan is het enorm belangrijk dat er met een professioneel oog naar de werking, indeling en optimalisatie van de website wordt gekeken. En die expertise kost geld.

Andere factoren

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer factoren van invloed. Ga je bijvoorbeeld een WordPress website laten maken, dan kan er voor een standaard thema of een volledig op maat gemaakte website worden gekozen. Dit heeft enorm veel invloed op de hoeveelheid werk. En denk daarnaast aan hosting, de grootte van het bureau, het aantal jaren werkervaring, de hoeveelheid pagina’s en nog heel veel meer.

Kortom: het is lastig om een vaste prijs op een website te plakken. Enorm veel factoren zijn van invloed op de ontwikkelingskosten. Maar één ding is duidelijk; voor de goedkoopste gaan is lang niet altijd de beste optie. Laat je goed informeren, het liefst door verschillende partijen. Heb je nog vragen over het maken van een website? Stel ze dan in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here