8 tips hoe u zelf u eigen website kan verbeteren

0
34
blog placeholder

Heeft u een website opgezet maar krijgt u amper bezoekers en staat u ergens op de derde pagina in Google? Wilt u meer verkeer naar uw website maar weet u niet hoe u dit het best aan kan pakken? Denkt u er wel eens aan om zelf website verbeteren? Dan is dit artikel speciaal voor u.

 1. Richten op uw doelgroep
  Inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep

Weet u al wat de doelgroep van uw website is? Dan kunt u na gaan denken over de wensen en behoeften van de doelgroep. Zo weet u wat u het best kunt aanbieden en wat juist niet. Als u niet weet wat uw doelgroep is kunt u hier achter komen door Google Analytics te gebruiken. Daar heeft u inzicht in de leeftijdscategorieën en het geslacht van de bezoekers op de website. Zo kunt u de website verbeteren. Over Google Analytics leest u later meer in dit artikel.

 1. Een simpele homepage
  Makkelijk en overzichtelijk uw website verbeteren

Een overzichtelijke homepage is dé stap om uw website te verbeteren. Op de homepage van uw website moet u overzichtelijk en duidelijk laten zien wat voor website het is. En ook wat voor producten/diensten het uw bedrijf levert. Zorg dat deze dingen makkelijk vindbaar zijn, bijvoorbeeld in een overzichtelijk menu. Zorg dus dat de belangrijkste onderwerpen in het menu staan. Probeer niet meer dan 7 onderwerpen in je menu te verwerken. Anders wordt het menu onoverzichtelijk terwijl de bedoeling van een menu juist het tegenovergestelde is.

 1. Google Analytics
  Makkelijke tool om eigen website te verbeteren

Google Analytics is een van de bekendste programma’s om statistieken van een website te verzamelen. Het doel is om de beheerder van de website een beeld te geven van de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Vanuit hier kunt u inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep. Ook kunt u de doelgroep bepalen door de gegevens die zijn verzameld. Ook zijn er nog andere alternatieven. Bijvoorbeeld via het online programma Hotjar. Hier kunt u ook inzicht krijgen over de bezoekers op de website.

 1. Een mobiel vriendelijke website
  Controleer zelf of de website goed werkt op mobiel

Tegenwoordig wordt er meer op telefoons naar websites gezocht dan op computers. Daarom is het wel belangrijk dat uw website ook goed werkt op een mobiele telefoon. De opmaak van de website zou moeten worden aangepast aan het scherm van de telefoons. De meeste CMS systemen doen dit automatisch voor u. Controleer daarom op uw telefoon of tablet of de website inderdaad goed werkt op mobiele apparaten.

 1. A/B testen
  Websites met elkaar vergelijken

Een A/B-test is een vorm van onderzoek met een groep waarbij twee websites met elkaar worden vergeleken. Gebruikers worden ingedeeld in verschillende groepen, waarbij elke groep een andere versie van de website krijgt. De controlegroep, de website te zien krijgt is de letter A en de ander is letter B. Door het gedrag van gebruikers in groepen te meten en te vergelijken kan worden bepaald welke opzet het doel bereikt. Dit is natuurlijk erg handig om te weten welke pagina u het best kunt gebruiken en vanuit daar zelf u website verbeteren.

 1. Maak/creëer een veel gestelde vragen pagina
  Goede stap om uw website zelf te verbeteren

Dit kunnen veel bezoekers wel waarderen. U merkt het zelf ook. Als u een vraagt heeft maar u wilt niet gelijk mailen of bellen naar het bedrijf, is het makkelijker om door de vragenlijst te scrollen. Zo kan de klant makkelijker overgaan naar betaling of bestelling omdat hun vraag al beantwoord word op de website. Zo hoeft er niet meer gebeld of gemaild hoeft te worden. Als dit wel zou moeten zou de bezoeker misschien eerder afhaken.

 1. Hou uw social media kanalen up-to-date
  Steeds meer invloed in het algoritme van Google

Door middel van goed onderhouden social media kanalen kunt u meer verkeer genereren naar uw website. Social media kanalen hebben steeds meer invloed op het algoritme in Google. Ook is het handig om op uw website icoontjes te plaatsen naar de verschillende social media kanalen van uw bedrijf. Zo kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen op uw Facebook pagina vanaf de website.

 1. Hotjar

Meer inzicht door ‘heatmaps’

Hotjar is bijna hetzelfde als Google Analytics, alleen kan je het gedrag van je bezoekers beter analyseren. Door middel van zogeheten heatmaps kan je zien hoe  vaak er waar geklikt word op een pagina. Daardoor kan je zien welke kopjes populair zijn en welke niet. De warmte kaarten geven een beeld van wat er op de webpagina’s gebeurd. Met behulp van kleuren op een schaal van rood naar blauw ziet u direct welke kopjes populair zijn en welke genegeerd worden. Je kan ook zien hoe de muisbewegingen van de bezoekers zijn. Zo heb je inzicht in eventuele problemen waar de bezoekers tegenaan lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here