Waarom zou ik aan linkbuilding doen?

0
5
blog placeholder

Om te begrijpen wat linkbuilding precies is, zult u u eerst af moeten vragen of uw website goed in orde is. Een essentiële vraag is daarbij: Als ik een andere webmaster was, zou ik dan een linkje naar de website plaatsen? Want dat is immers een van de doelen bij linkbuilding: het genereren van zoveel mogelijk relevante linkjes voor uw website. Die bij voorkeur ook relevante bezoekers met zich mee brengen.

Linkbuilding is de sleutel tot succes

Was het maar zo makkelijk! Dat je kon zeggen: ik ga linkbuilding doen en dan kom ik hoog in Google. Dat is niet zo. Google beoordeeld uw website op drie speerpunten:

  1. Tekst
  2. Techniek
  3. Populariteit

Waarbij populariteit de belangrijkste factor is. Dat betekend echter niet dat linkbuilding daadwerkelijk belangrijker is dan de andere twee factoren. Het is een totaalbeeld dat goed in orde moet zijn, zodat alle factoren elkaar verstevigen en de bezoeker een meerwaarde bieden.

Hoe kan ik linkbuilding het beste inzetten?

Dit is een vraag die u voor uzelf moet stellen. Denkt u zelf in staat te zijn om linkbuilding te doen? Dan moet u dat vooral doen. Maar let goed op: er zijn veel valstrikken. Daarom willen we u graag op weg helpen door u een aantal tips te geven.

Tip 1:
Let altijd op relevantie. Te veel onrelevante links kunnen namelijk schadelijk zijn voor uw backlinkprofiel. Wanneer u een schoenen zaak hebt, hebt u vrij weinig aan een link van een bedrijf dat software maakt.
Tip 2:
Laat u niet verleiden tot het kopen van backlinks. Vaak genoeg zien we mensen backlinks pakketten kopen van bijvoorbeeld: 100 hoge PR backlinks voor 50 euro. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Doe het dan vooral niet.
Tip 3:
Zoek soortgelijke webmasters op. Jullie kunnen vast iets voor elkaar betekenen! Linkbuilding draait voor een groot deel om communicatie, wanneer u een soortgelijke hierin treft, kan er een duurzame samenwerking ontstaan.
Tip 4:
Besteed het uit. Want wanneer linkbuilding in de soep loopt, kunt u hier lang schade van voelen. Linkbuilding is iets wat uitgevoerd moet worden op hoog niveau, dus wanneer u een goede aanpak wilt, raden we u aan linkbuilding uit te besteden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here