Linkbuilding is SEO

0
8
blog placeholder

Linkbuilding is een kunst op zich. Je moet weten hoe je te werk moet gaan om goede backlinks te krijgen en het liefst krijg je er een hele hoop van. Het is belangrijk dat je weet wat kwaliteitsbacklinks zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden. Vervolgens moet je weten hoe je de link naar jouw site ook daadwerkelijk op die site krijgt. Er zijn vele trucjes en vele tactieken en het is niet makkelijk om dat kort en bondig samen te vatten. Linkbuilding is zo’n breed onderwerp, daar moet je echt even tijd en energie in steken. Wij kunnen je wel een aantal algemene tips geven.

Linkfarms zijn een no-go
Probeer nooit een link te krijgen op websites die vol met links staan. Deze pagina’s worden linkfarms genoemd en dat houdt in dat de pagina helemaal volstaat met links naar andere sites. Google hecht totaal geen waarde aan dit soort links en het kan zelfs een negatief effect hebben op je posities in de zoekmachine.

Site wide links zijn het best
Site wide links zijn links die op een website op iedere pagina staan. Dat betekent dus dat je link op heel veel pagina’s tegelijk komt en dat is veel meer waard dan een link op slechts één pagina. Wees altijd op zoek naar site wide links, Google zal je er rijkelijk voor belonen.

Schrijf gastartikelen
Wanneer je een gastartikel schrijft voor andere websites mag je vaak een linkje achterlaten naar je eigen website. Ook dat soort links zijn erg waardevol. Je hebt de gehele inhoud onder controle en daarmee kun je je link perfect in de context plaatsen die gewenst is.

Lees vooral meer over linkbuilding, voor website promotie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here