Likes Kopen: Hoe zit dat nou?

0
54
blog placeholder

Ten eerste “gij zult branden in de hel voor ondernemers”. Dit bedoel ik uiteraard niet letterlijk maar hiermee wil ik zeggen dat het kopen van likes hoe dan ook slecht is en geen geen geval goed kan zijn. Hier ben ik niet mee eens omdat:

 • Het besteden van geld aan een advertentiecampagne ook gezien kan worden als het kopen van likes
 • Het aanbieden van een leuke prijs ook gezien kan worden als het kopen van likes.
 • Het inhuren van een hip marketing bureau om meer likes te krijgen ook het kopen likes zou kunnen zijn.

Ten tweede “vergroot je bereik en verkoop meer aan je klanten” zoals veel van de websites die likes verkopen u voorhouden. Hier ben ik het ook niet mee eens en wel omdat:

 • Het kopen van likes niet per difinitie betekend dat je meer gaat verkopen en meer bereik krijgt. De meeste mensen weten niet eens dat er meerdere soorten likes bestaan en ze kunnen dus ook geen onderscheid maken tussen de verschillende likes en waar ze op moeten letten.
 • Het kopen van likes wel voor meer bereik en klanten zou kunnen zorgen maar hier zitten een hoor mitsen en maren aan vast.

Tenslotte wil ik u een stelling mee geven waarmee u wel likes kunt kopen en u ook weet waar u op moet letten:
 
“Het kopen van likes (excuslief de geijkte manieren zoals advertenties en wedstrijden)  kan u voordeel en waarde bieden mits dit goed wordt gedaan”.
 
De randvoorwaarden voor het kopen van likes zijn:
 

 • Heeft u een Nederlandse Facebook pagina en is uw doelgroep Nederlands, koop dan ook Nederlandse Facebook likes.
 • Heeft u een internationaler publiek kies dan voor de landen waarbij dit het meest logisch is dat deze in het rijtje staan van uw statistieken: Een bedrijf in Europa heeft dus waarschijnlijk niets aan likes uit Polynesië.
 • Bedenk dat het belangrijk is dat er, naast likes, ook interactie is op uw pagina. Koop dus niet alleen likes maar koop er ook wat interactie bij zoals shares en reacties etc.
 • Er bestaan een aantal soorten likes: echte likes van echte mensen, echt gelijkende likes en nep likes. Nep likes herkent u aan niet-actieve profielen, meestal met mooie vrouwen. Echte likes herkent u metteen, die zien er net zo uit als de profielen van uw vrienden op Facebook. Echt-gelijkende likes zijn moeilijker te herkennen omdat er moeite in gestoken is om de likes er goed uit te laten zien.
 • Het kopen van likes garandeert geen interactie noch verkoop. Wel is het kopen van likes een goed startpunt voor verdere acties zoals eebn advertentie campagne of een actie.
 • Let goed op de product omschrijving: Europa kan ook betekenen dat uw likes krijgt uit Turkije en wereldwijd kan dus ook inhouden dan u alleen likes krijgt uit India. Even goed navragen bij de verkoper dus
 • Mogelijk addertje onder het gras: Facebook toont de ‘meest populaire stad’ ook aan uw bezoekers. Let op dat u niet alleen likes uit 1 stad geleverd krijgt (tenzij dit de bedoeling is).

Bedenk dus goed waarom u likes gaat kopen. Gaat het u alleen om het opkrikken van de teller of wilt u meer? Wat voor Facebook pagina heeft u en waar komen uw klanten vandaan? Hoe veel likes heeft u al en waar wilt u naar toe met uw Facebook pagina? Ik kom tot de conclusie dat het kopen van likes wel nut kan hebben maar dat het goed opletten is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here