Klantenservice; Mailen of bellen?

0
40
blog placeholder

U heeft een vraag, suggestie of klacht en wilt contact zoeken met de klantenservice. Veel klantenservices bieden de mogelijkheid ze te bellen of te e-mailen. Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen. Welke manier het best voor u werkt beslist u natuurlijk zelf!

Bellen

Wanneer u de klantenservice belt is het grootste voordeel dat u direct een antwoord krijgt en niet hoeft te wachten tot u een e-mail ontvangt. De persoon die u te spreken krijgt kan onmiddellijk de juiste informatie voor u opzoeken. Toch zijn er veel mensen die liever een e-mail sturen. De kosten voor het bellen naar een klantenservice kunnen soms erg hoog zijn en sommige mensen vinden het niet prettig om telefonisch hun verhaal te doen. Het bellen naar een klantenservice kan ook meer tijd in beslag nemen dan een e-mail versturen. Soms moet u meerdere malen doorverbonden worden om contact te krijgen met de juiste afdeling.

Mailen

Wanneer u een e-mail naar de klantenservice stuurt kan het even duren voor u een antwoord krijgt. Wanneer u dringend een oplossing voor uw probleem nodig heeft kan dit vervelend zijn, maar in sommige gevallen is een e-mail sturen juist fijner. Wanneer u een antwoord terugkrijgt kunt u rustig nadenken over uw volgende antwoord. U beslist zelf wanneer u uw volgende e-mail verstuurt. In een e-mail kunt u uw verhaal completer maken en de e-mail zelf nog eens nalezen. Zo weet u zeker dat u niets vergeten bent. Daarnaast kan het ook erg handig zijn om het antwoord van de klantenservice op papier te hebben staan. U kunt het antwoord dan altijd nog eens nalezen en indien nodig aantonen dat de klantenservice u dit antwoord werkelijk gegeven heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here