Hoe wordt ik een webmaster

blog placeholder

Maar indien je deze gedachte hebt gehad ben je waarschijnlijk ook meteen weer afgehaakt omdat je totaal niet wist waar je moest beginnen, terwijl het eigenlijk niet zo heel erg moeilijk is. Het maken van een website kan tegenwoordig op vele makkelijke manieren, je hebt er vele gratis programmas voor die je helpen en waar je eigenlijk maar weinig van de programmeertalen hoeft af te weten, zo heb je WordPress en Joomla, dit zijn programmas waarbij je eigenlijk na het installeren maar gewoon je eigen teksten hoeft in te voegen, je kunt er plaatjes invoegen, reclame invoegen en ga zo maar door, in principe moet iedereen dit kunnen.

Maar het begin moet je eigenlijk maken bij de naam van de website, maak je een website over je leuke papagaai die Lara heet dan wil je natuurlijk ook dat de website een naam krijgt zoals Lara of Papagaai Lara. Dit is eigenlijk vrij simpel te realiseren doordat je een Domeinnaam gaat registreren, een domeinnaam is eigenlijk niks meer als de naam van je website. Een domeinnaam registreren kan je bij vele bedrijven en de kosten varieren van 2 euro tot een euro of 10. Mijn voor keur gaat uit om de domeinnaam te registreren bij Transip, ze hebben een goede service en zijn niet te duur. 

 

Om een domeinnaam ook aktief op het internet te krijgen heb je Hosting nodig, zo koop je eigenlijk een plekje op het internet, ook dit hoeft niet al te duur te zijn, denk aan prijzen zo tussen de 10 en 25 euro per jaar. Je krijgt dan een hostingpakket waarbij je de eigen domeinnaam gaat verbinden met dit pakket, en je bent online te bezichtigen op het internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here