Een WordPress website laten maken

blog placeholder

Wat is WordPress?

WordPress is een fantastisch open-source pakket. Het wordt al jaren doorontwikkeld door honderden ontwikkelaars, en is daarmee een van de beste en eenvoudig te gebruiken content management systemen. Het is en blijft gratis, en er zijn talloze plugins beschikbaar om je website mee uit te breiden. Gratis, maar ook betaalde premium uitbreidingen in de prijsklasse € 10 tot € 500+. WordPress is begonnen als blog, maar tegenwoordig uitermate geschik voor webdesign doeleinden. Een professionele website designer likt zijn vingers af bij dit populaire CMS. Miljoenen websites, van klein tot groot, draaien op dit pakket.

WordPress installeren

Het is heel eenvoudig: Je upload de bestanden naar je ftp-server, maakt een database aan en zet de database-gegevens in het wp-config bestand in de hoofdmap. Daarna navigeer je naar je website en volgt de beroemde 5-minuten-installatie. Daarna kun je starten met bouwen en heb je binnen de kortste keren je blog of website live. Er worden twee thema’s standaard meegeleverd: twentyten en twentyeleven. Sommige webhosters bieden het Intallatron-programma aan. Daarmee kan WordPress met één muisklik geïnstalleerd worden. Een website designer (of webdesigner) met voldoende ervaring kan dit binnen enkele ogenblikken geïnstalleerd krijgen.

WordPress website laten maken

Een van de krachigste oplossingen is het gebruiken van thema’s. Dit zijn templates die geïnstalleerd worden, waarna je ze naar hartelust zelf kunt gaan aanpassen. Er zijn er inmiddels tienduizenden beschikbaar – zowel gratis als betaald. De kwaliteit loopt sterk uiteen, en het is daarom aan te raden altijd te checken wie de auteur is. Ook kun je een WordPress website laten maken wanneer een standaard template niet aan je wensen voldoet.

Plugins

Naast de veelheid aan thema’s zijn er ook duizenden plugins beschikbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een uitbreiding voor. WordPress webdesign is daarmee erg snel te leren en eenvoudig aan te passen. Neem eens een kijkje in de WordPress plugin repository, je zult er versteld van staan hoeveel gratis plugins worden aangeboden. Wanneer je een website wilt laten maken, kun je desgewenst plugins op maat laten ontwikkelen of bestaande plugins gebruiken.

PIX Webdesign + WordPress

Een gouden combinatie. Wij leveren hoge kwaliteit maatwerk webdesign op basis van dit geweldige open-source pakket. Bijna alles kunnen wij ontwerpen en uitbreiden. Daarnaast updaten wij de software regelmatig om snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid te kunnen garanderen. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Een website laten maken doe je eenvouig en vertrouwd bij website designer PIX.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here