Drupal Webhosting

0
12
blog placeholder

Drupal is een open source content management systeem, van belgische bodem. Het is namelijk bedacht door Dries Buytaert uit Antwerpen. Hij heeft het oorspronkelijk beacht als een soort bulletin board management systeem, maar in 2001 is het als open source systeem beschikbaar geworden.

Inmiddels wordt Drupal vaak gebruikt om websites en blog mee te maken en te beheren, net zoals bijvoorbeeld cms systemen als Joomla of WordPress. Het is een erg populair pakket, zeker in de periode 2007 – 2009 werd het erg veel ingezet. Inmiddels hebben ook Blogger en vooral WordPress de bekendheid van Drupal als content management systeem misschien een beetje ingehaald. Met name WordPress, dat ook gratis beschikbaar is, en volgens veel gebruikers een wat meer toegankelijker systeem is, heeft een groot marktaandeel verworven. Ook de grote hoeveelheid gratis beschikbare open source plugins van WordPress dragen bij aan deze populariteit.

Waar WordPress echter vooral de voorkeur van veel leken geniet, is Drupal nog steeds een geliefd middel voor veel prgrammeurs en professionele webdesigners. Het i een systeem dat een veelvoud van verschillende opties goed kan dragen, zeker wanneer het gecompliceerde modules, formulieren en andere opties betreft.

Er zijn inmiddels meerdere hosts die specifiek drupal webhosting aanbieden, om aan de groeiende vraag te voldoen van de markt. Meer en meer webdesigners willen graag de specifieke kennis en techniek bij hun host beschikbaar hebben voor het hosten en onderhouden van websites met een drupal systeem achter de schermen. Vaak maakt een c-panel van zo’n host het installeren van Drupal op een nieuw domein met een druk op de knop mogelijk.

Installeren is dan geen enkel probleem meer, je hoeft zelf het basis programma niet eens via een ftp server te uploaden. Hooguit zal dat later nog nodig zijn wanneer je specifieke plugins wilt installeren voor gebruik op je website. Ook de update van Drupal zijn dan eenvoudig via je host uit te voeren, waarmee je overigns meestal ook een waarschuwing per e-mail krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here