Artikel schrijven voor een vindbare website!

blog placeholder

Meer bezoekers en omzet!

Een gemiddelde internetgebruiker is altijd op zoek naar informatie. Jij kan aan die vraag voldoen door regelmatig een artikel te schrijven en dat te delen via je website en social media.

Google is een bezoeker

Dat klinkt vreemd, maar zo gedraagt de zoekmachine zich wel. Google scant bij een zoekopdracht vliegensvlug door alle content die er bestaat. De zoekmachine bepaalt a.d.h.v. een aantal criteria welke sites belangrijk zijn en de zoekvraag kunnen beantwoorden.

Een aantal criteria zijn:

  • Zorg voor een scanbaar artikel (opmaak).
  • Gebruik tussenkopjes, opsommingen en alinea’s.
  • Een uitnodigende, pakkende titel.
  • Schrijf voor de lezer in begrijpelijke taal.
  • Schrijf foutloos
  • Verwerk (niet te overdreven) zoekwoorden (SEO).
  • Geef bezoekers een gevoel herkenning, behoefte en emotie.
  • Zorg voor een bevestigend gevoel en roep op tot actie: Call-to-action.

Meer omzet met artikel schrijven

Na 1 artikel schrijven heeft u niet direct resultaat. Een actuele website wordt pas beloond als deze ook lange tijd actueel is en blijft. Regelmatig een artikel schrijven voor een goed scorende website is een langzaam proces. Gestaag zullen bezoekersaantallen en omzet stijgen.

Hoger scoren in Google:

Als bezoekers je vaker weten te vinden is dat voor Google een bevestiging dat jouw content belangrijk en zinvol is. Google zal je hoger waarderen. Met sommige artikelen of pagina’s stijg je in de zoekresultaten. Nieuwe bezoekers vinden u ook, dus de bezoekersaantallen stijgen. Vanaf dat moment is het zaak ervoor te zorgen dat die bezoekers bij jou ook geld gaan uitgeven.

Veel werk?

Regelmatig een artikel schrijven vraagt veel tijd. Daarom kiezen ondernemers er vaak voor het artikel schrijven uit te besteden. Professionele tekstschrijvers verzorgen in samenspraak met de opdrachtgever het contentbeheer. Door een professional te laten schrijven wordt tijd en geld beter besteed binnen het bedrijf.

Contentbeheer uitbesteden

Meer informatie over het laten schrijven van artikelen en contentbeheer leest u op Contenticom.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here