Affiliate Marketing

0
10
blog placeholder

 Wat Is Affiliate Marketing?
Als je een eigen website hebt dan wil je graag veel bezoekers op je website. Er kan dan gekozen worden voor een affiliate marketing programma, dit zou namelijk zeer gunstig zijn. Een affiliate marketing programma houdt in dat je advertenties van producten en services van bepaalde bedrijven op je website plaatst. Als iemand dan op deze advertentie klikt en op de website van de adverteerder een product of dienst aanschaft, dan verdien je hierover een commissie. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren.

Waar / Hoe Adverteren?
Veel affiliate marketing programma’s geven je de optie om hun producten op verschillende manieren te adverteren. Je kunt naar een product linken of naar een hele website. Je kunt ook een soort shop genereren. Je hoeft dat zelf niets te doen maar je kunt wel geld verdienen wanneer anderen op de links klikken en hier wat bestellen. Dit zou een mooie extra inkomstenbron kunnen zijn.


Wat Zal Ik Adverteren?

Veel mensen verdienen geld met een website, dit komt dan voort affiliate marketing. De website kan hier dan zeer geschikt voor zijn, als je website geschikt is voor de verkoop van producten. Er passen vaak producten bij dus altijd goed kijken of dat een affiliate marketing programma geschikt is voor je website. Er zijn verschillende producten die eenvoudig verkopen en daar kun je dus goed mee verdienen, maar er zijn ook producten die wat lastiger verkopen en daar kun je dan wel meer mee verdienen. Er zijn wel een groot aantal verschillen, het is eenvoudiger een digitaal product te verkopen dan een computer of kleding. Mensen willen kleding vaak aanraken voordat ze deze kopen. Er moet ook gedacht worden aan de verzendkosten, soms zijn deze hoog en dat kan een reden zijn dat mensen afhaken.

Tips En Hints Voor Affiliate Marketing
Mensen kopen niet zo snel een product omdat er toevallig alleen een link op je website staat. Het moet daarom op je website passen en er ook echt op staan. Je kunt er een stuk over schrijven zodat mensen meer informatie hierover krijgen en denken oké dat is interessant, daar willen we meer over weten en dan linken ze door om er meer over te weten te komen. In het begin kost affiliate marketing programma even wat tijd, maar als je door hebt hoe het gaat dan kun je eenvoudig op zoek gaan naar producten die bij je website passen en krijg je er handigheid in. Het is van belang dat je kijkt naar de bezoekers die komen, de doelgroepen naar het onderwerp van je website, deze punten moeten bij elkaar passen en wanneer dit is, dan kunnen hier producten bij worden gezocht.

  • Let op de doelgroep
  • Sluit aan bij de doelgroep
  • Schrijf passende teksten
  • Introduceer producten
  • Link goed door

Veel Gemaakte Fouten!
Er zijn ook een aantal veel gemaakte fouten van affiliate marketers, dit zijn dus geen tips dus lees ze alleen door zodat je deze fouten kunt voorkomen als je aan de slag gaat met affiliate marketing programma.

  • Instelling; Als mensen nieuw zijn bij een affiliate marketing programma, dan willen ze het liefst op een eenvoudige manier een website online gooien, beetje inhoud op de website plaatsen en dan een groot aantal banneradvertenties en pop-ups plaatsen om de producten te verkopen. Maar dat is geen goede manier, je moet klanten werven, zorgen dat er bezoekers op je website komen en wanneer er veel mensen komen kun je adverteren en ook producten plaatsen, dan heb je namelijk pas echt kans dat ze ook verkocht worden. Dan zijn je verdiensten pas binnen. Hoe beter de producten aanslaan bij je website, hoe groter de kans dat ze verkocht worden, je sluit namelijk aan bij de doelgroep, het onderwerp en de wensen.
  • Plaats/Plaatsing; De meeste website hebben in het design geen plaats voor een advertentie. Je kunt er wel rekening mee houden.
  • Niet Teveel Advertenties: Je moet niet de hele website vol plaatsen met advertenties. Je moet eigenlijk maar een advertentie per pagina plaatsen, waarom? Anders zijn mensen teveel afgeleid door advertenties en wanneer mensen echt alleen op zoek zijn naar teksten dan is het onprettig wanneer er alleen maar producten worden aangeboden. Let er daarom op dat je bij het vaststellen van de teksten ook kijkt welke producten op welke pagina passen en kijk ook of dat je dit in de tekst mee kunt nemen, bijvoorbeeld “als u hieronder op de link klikt dan krijgt u meer informatie over…” Dit kan een manier zijn om een beetje verkopend aan het werk te gaan en dit kan mensen inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Er kunnen ook eigen ervaringen worden beschreven zodat mensen weten waar het over gaat, hoe meer positieve reacties hoe sneller ze geneigd zijn het ook te willen proberen want dan worden ze nieuwsgierig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here