Jeugd is niet duurzaam

0
10
blog placeholder

Gewoontes


De meeste gebruiken die jongeren hanteren zijn niet duurzaam genoeg. In het onderzoek werd er gekeken naar het douchegedrag van jongeren en andere gewoonten die niet energiezuinig zijn. Zo laat een derde van de ondervraagde jongeren te weten niet langer dan tien minuten te douchen om energie te besparen. Ruim twee derde van de respondenten laat de telefoonlader in het stopcontact zitten wanneer de telefoon klaar is met opladen. Nog eens twintig procent haalt die lader helemaal nooit uit het stopcontact, terwijl deze wel stroom verbruikt.

Overheid


Volgens jongeren is duurzaamheid een zaak en taak van de overheid en van energieleveranciers. Zij zouden meer maatregelen moeten nemen om duurzame energie onder de aandacht te brengen en duurzame methoden te stimuleren.

Slechts drie op de tien jongeren zeggen dat de overheid voldoende aandacht besteedt aan duurzame energie in het energiebeleid. Wel zijn jongeren bezorgd over het milieu en de energievoorziening in de toekomst.

Toekomst


Veertig procent van de jongeren is bezorgd over de energievoorraad in de toekomst. Twee derde van de jongeren gelooft alleen in een voldoende energievoorziening als daarbij duurzame energie gebruikt wordt. Zij menen dat alleen met duurzame energie kan worden voorzien in de toenemende vraag naar energie.

Groene energie afsluiten


Een manier om de natuur te ontzien, is het milieuvriendelijker opwekken van stroom. Dat kan bijvoorbeeld via windmolens en zonne-energie. Groene energie is tegenwoordig net zo goedkoop als grijze stroom. Door energie te vergelijken kunnen alle verschillen in energieprijzen overzien worden, dat tot een flinke jaarlijkse besparing kan leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here