Innoveren doe je zo!

innoveren

Brainstorm zonder oordelen

Een goed brainstormsessie oordeelt niet. De ideeën die hieruit ontstaan hoeven in eerste instantie niet gefilterd te worden of afgerekend te worden op de haalbaarheid ervan. Elk idee om te innoveren is in wezen een goed idee. Een oordeelvrije brainstorm dient gehouden te worden met medewerkers uit elke laag van het bedrijf. Idealiter vormen de brainstormers een mix van creatieve en pragmatische breinen. Kader ook goed in wat de brainstorm vraag is.

Verzamel en interpreteer big data

Een innovatief bedrijf proeft wat er leeft bij zijn klanten. Diverse data kan daarbij helpen. Data verzamelen is één tak van sport, deze data analyseren een andere. De zogenaamde data-driven aanpak heeft nood aan expertise. Data en cijfers interpreteren is een vak apart. En hoe gaat u de bevindingen van deze data omzetten in uw voordeel?

Werknemers en werkwijze onschatbare waarde

Het is van groot belang dat alle lagen van het bedrijf klaar zijn voor de op til staande veranderingen. Elke dienst binnen het bedrijf dient het belang van de veranderingen in te zien. Alleen door de voordelen in te zien van de wijzigingen kan iedereen meetrekken aan de kar. Door werknemers in te lichten staan alle neuzen in dezelfde richting. Heeft daarbovenop elke dienst de middelen voorhanden om de innovatie handen en vleugels te geven? Kortom: is uw bedrijfsinrichting klaar voor innovatie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here