4D hekwerken

0
20
blog placeholder

Het concept van het 4D hekwerk is opgebouwd uit verschillende panelen. Elk paneel van het hekwerk heeft een andere functie. Er zijn bepaalde panelen die dienen voor het opvangen van water, panelen voor het opwekken van energie door middel van zonnepanelen en panelen voor het zuiveren van de lucht door stikstof uit de lucht te neutraliseren. Het hekwerk heeft een speciaal ingebouwde functie, waarbij de panelen reageren op de weersomstandigheden. Wanneer de zon begint te schijnen, komen de zonnepanelen automatisch in werking om energie op te wekken, wanneer het begint te regenen komen automatisch de opvangpanelen in werking. De regenpanelen vangen het water op en filteren het ook direct. Naast deze duurzame eigenschappen zijn er nog andere mogelijkheden, waarmee door middel van het hekwerk milieuwinst behaald kan worden, hierbij kun je denken aan het opvangen van fijnstof of het opslaan van warmte of koude. Deze innovatieve hekken kunnen ervoor zorg dragen dat een bepaalde oppervlakte meervoudig gebruikt kan worden, waardoor men een duurzame economische meerwaarde kan creëren.

LED Panelen

Er zijn verschillende versies van 4D hekken verschenen, waarbij de nieuwere versies voorzien zijn van LED panelen. De LED panelen maken de hekwerken erg opvallend, en zijn utiermate geschikt voor marketing doeleinden. Er kunnen namelijk boodschappen op de LED panelen geprojecteerd worden. Ondanks dat de panelen uit verschillende schermen bestaan kan er wel één beeld gevormd worden, waardoor de boodschap goed overkomt voor bijvoorbeeld autorijders over de snelweg. Het prototype langs de A58 in Oirschot is ook voorzien van LED panelen waarop de dagelijkse  CO2-reductie getoond wordt. Heras is een welbekend bedrijf in Nederland en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, daarom willen zij ook naar buiten tonen in welke mate de 4D hekwerken ook bijdragen aan het milieu.
Aan de hand van de experimentele 4D hekwerken is Heras bezig om te kijken wat de mogelijkheden voor duurzame en waarde creërende afscheidingen zijn voor in de toekomst. Heras sloot hiervoor een samenwerkingsverband met Sublean groep, een innovator en ontwikkelaar op het gebied van 4-D oppervlakte combinatietechnologie. Het samenwerkingsverband klinkt veelbelovend en hopelijk zullen we in de toekomst meerdere 4D-hekwerken langs de Nederlandse snelwegen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here