Binnen 4 maanden gitaar leren spelen

0
133
blog placeholder

Van video’s naar bladmuziek

Een instrument leren bespelen is één van de grootste ontwikkelingen die je als mens mentaal kunt ondergaan. Door het combineren van gedachten en bewegingen kunnen instrumenten op de mooiste wijzen bespeeld worden. Vaak wordt gedacht dat een instrument leren bespelen jaren en jaren duurt om ervaring op te bouwen, en dat het pas bespeeld kan worden als er vanaf kinds af aan mee gestart wordt. Niets is echter minder waar, zo kan een gitaar al binnen 4 maanden perfect bespeeld worden, kun je bladmuziek voor de gitaar leren lezen en jouw favoriete muzieknummers spelen.

Beginnen met gitaar spelen

Als beginner heb je nog een lange weg te gaan, vooral als je nog helemaal geen ervaring hebt met het bespelen van een instrument. Eén van de meest aangeraadde methodes om gitaar te leren spelen is via JustinGuitar. Deze website, gelanceerd door Justin Sandercoe, geeft door middel van video’s gitaarles, en leert je welke akkoorden je wanneer aan moet slaan, waar de vingers per akkoord moeten zitten en met welke snelheid je een akkoord moet aanslaan.

De video’s zijn ongeveer 10 minuten lang en zijn overal gemakkelijk op te kijken, zowel op de computer, tablet en smartphone. Zo kun je dus overal gitaar leren spelen, zonder leraar en altijd in jouw eigen tijd.

Probeer elke dag minimaal 3 tot 4 video’s te kijken. Zo ben je snel door de cursus heen en weet je binnen korte tijd veel over gitaar spelen. 3 tot 4 video’s is daarnaast ook ongeveer een uur gitaar spelen per dag, wat ook aangeraden wordt door Justin.TV. Speel je elke dag een uur, dan heb je na een maand al 30 uur gespeeld. Dit is genoeg om de volledige basis van het instrument te begrijpen, je handen en vingers zullen nu gewend zijn aan

Bladmuziek: gitaar spelen voor gevorderden

Een belangrijk element bij het starten met gitaar spelen is het leren lezen van bladmuziek. JustinGuitar gaat hier dieper op in, zodat je zelf kunt leren welke akkoorden je moet aanslaan bij welke noot, hoe hoog het tempo moet zijn, hoe vaak je het moet aanslaan en eventuele effecten die je met je vingers moet maken.

Het leren lezen van bladmuziek zal je helpen jouw favoriete liedjes op de gitaar te spelen. Op BladmuziekWebshop.nl kun je bijvoorbeeld bladmuziek voor de gitaar aanschaffen van jouw favoriete artiesten, bands en muzieknummers.

Door meerdere goede nummers uit te kiezen die jij graag zou willen spelen kun je zorgen dat je door middel van een leuke leerweg steeds meer de gitaar leert te begrijpen, wanneer je je vingers moet bewegen en hoe snel alles moet gaan. Als je één nummer perfect kunt spelen moet je doorgaan naar het volgende muziekstuk. Kun je er uiteindelijk tien perfect spelen dan ben je veel stappen vooruitgegaan. Probeer 5 uur per muziekstuk te nemen, en deel het stuk op in delen; het intro, coupletten, refrein, de brug en de outtro.

Bladmuziek geeft precies aan wat je met je vingers en handen moet doen op de gitaar, zo sla je de juiste akkoorden aan. Muziek voor een stuk wordt vaak verdeeld over meerdere pagina’s. Tegenwoordig kun je bladmuziek gemakkelijk via internet downloaden, vroeger moest je direct een groot boek aanschaffen met honderden nummers.

Na 4 maanden een expert?

Natuurlijk zul je na 4 maanden niet dezelfde skills kunnen leren als grote legendes als Jimi Hendrix, Mark Knopfler of Eric Clapton. Toch zul je in 4 maanden heel erg ver komen en bijna volledig de gitaar kunnen bespelen. 4 maanden elke dag minimaal een uur spelen resulteert in 120 uur gitaar spelen, als volgt opgedeeld:

30 uur om de basis te leren, welke akkoorden zijn er, welk tempo moet je aanslaan?

10 uur om bladmuziek te leren lezen

50 uur om 10 muziekstukken perfect te leren spelen

30 uur lekker pingelen, zodat je steeds meer over de gitaar leert

Met 120 uur aan ervaring op de gitaar heb je genoeg kennis om langzaamaan ook jouw eigen stijl te vinden. Je kunt tijdens je favoriete muziekstukken eigen akkoorden spelen om zo het stuk sneller te spelen, of wat meer tussenakkoorden toe te voegen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here