8 films die je gezien moet hebben

0
46

Even een film kijken, veel mensen doen dat eigenlijk wel regelmatig. Iedereen heeft dan ook een eigen mening over welke films nou eigenlijk de beste films zijn. Echter zijn er wel een aantal films waar vrijwel iedereen het over eens is. In dit artikel vind je tips voor films, op willekeurige volgorde. Veel plezier!

Breakfast Club (1985)

Deze film gaat over vijf tieners die super lang moeten nablijven op school. Elk persoon heeft een eigen achtergrond en dingen die ze mee hebben gemaakt. Na een tijdje nablijven gaan ze door het gebouw zwerven, waarbij ze er allemaal achter komen dat ze tegen het volwassen worden aanlopen. Er ontstaan wel sterke vriendschappen, maar hoe loopt het af als ze niet meer na hoeven te blijven?

Forrest Gump (1994)
Deze film gaat over, jawel, Forrest Gump. Het is een simpele ziel en niet de aller slimste. Hij heeft problemen met lopen en heeft beenbeugels, waarvoor hier wordt gepest. Hij raakt bevriend met Jenny, wat Forrest uitdaagt om te kijken wat hij allemaal kan bereiken in zijn leven.

The Godfather (1972)

Deze film speelt zich af in New York, waar Don Vito Corleone aan het hoofd staat van een maffia familie. Op een bepaald moment komt er ook drugs in het spel, waar Don Vito geen fan van is. Hij doet dan ook een poging tot het vermoorden van deze persoon. Hierdoor vindt er een ontvoering plaats, hoe het verder precies afloopt dat moet je zelf maar even gaan ondervinden!

Schindler’s list (1993)

Deze film speelt zich af tijdens het nazi-regime in Duitsland. Schindler zelf is een zakenman met een eigen fabriek. Hij heeft dan ook veel Joodse werknemers onder zich staan, die hij gaat proberen te beschermen voor de nazi’s.

The sixth sense (1999)

Dr. Malcom Crowe probeert een jongen, Cole, te helpen met de geesten die hij ziet. Het is namelijk een kinderpsycholoog, maar wel een beetje sceptisch over wat Cole allemaal ziet. Door het helpen van Cole zet Crowe zelf ook stappen, maar niet alles gaat super soepel.

The green mile (1999)

Deze film gaat over Paul Edgecomb, woonachtig in een bejaardentehuis, die terugdenkt aan zijn dagen in de gevangenis als cipier. Hij zat in een depressie. Daarnaast is er een grote rues John Coffey en hij wordt beschuldigd van verkrachting en moord van twee kleine meisjes. In de film komen deze twee samen en komen ze ook op andere niveaus dichter bij elkaar.

Titanic (1997)

Deze grote parel mag natuurlijk niet missen in deze lijst. Waarschijnlijk ken je het wel, Jack en Rose worden verliefd op elkaar, maar beiden komen ze uit een heel ander milieu. Het schip de Titanic vaart helaas tegen een ijsberg aan en de situatie wordt steeds gevaarlijker. Zien Jack en Rose elkaar nog of niet meer?

Andere tips

Dit artikel kan nog eeuwig doorgaan, omdat er nog zo veel meer parels zijn. Zo heb je The sound of music, maar ook Jaws en The shining. Ook kan je The Shawshank redemption natuurlijk niet vergeten. Toch meer een fan van Nederlandse films? Neem dan eens een kijkje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here