Waarom online pianolessen effectief zijn

blog placeholder

Je kent het vast wel bij jezelf. Je ziet iemand anders piano spelen op tv of misschien wel een goeie kennis. De gedachte die dan bij je opkomt is: ‘ik wil ook snel piano leren spelen!’. Helaas moet er nog veel gebeuren voor je eindelijk op dat niveau piano kunt spelen. Veel beginnende cursisten vinden het te lang duren of kunnen het moeilijk combineren met hun baan of andere hobby’s. Gelukkig zijn er een tal van mogelijkheden om piano te leren spelen. Denk bijvoorbeeld aan een pianoleraar of muziekschool. Een andere mogelijkheid zijn online pianolessen!

Wat zijn online pianolessen?

Online pianolessen kun je goed vergelijken met de lessen bij een pianoleraar of muziekschool. Toch geven deze lessen je een stuk meer vrijheid in de manier van lesgeven. Het is niet langer zo dat je vast zit aan de agenda van de pianoleraar, maar zelf een eigen planning kunt maken. De lessen zijn opgebouwd uit e-books en worden in bijna alle gevallen ondersteund met YouTube filmpjes. Hierin legt de desbetreffende leraar uit hoe je bijvoorbeeld een bepaalde skill kunt aanleren. Een aantal thema’s die je tegen zult komen zijn:

  • Goede zithouding
  • Piano spelen met twee handen
  • Goeie hand coördinatie
  • online cursus noten leren lezen
  • Akkoorden leren spelen
  • Spelen met een metronoom
  • Piano liedjes naspelen.

Naast dit zijn er nog een tal van andere mogelijkheden die je terug ziet komen in een online pianoles. Het leuke is dat de pianolessen continue worden aangevuld. Hiervoor hoef je je niet opnieuw aan te melden, maar krijg je door mailcontact de recente en relevante informatie opgestuurd.

Waarom online pianolessen?

Een online pianoles hoeft niet altijd geschikt te zijn. Zeker wanneer je vooral een hoge kwaliteit wilt verkrijgen. In dat geval kan privé contact met een leraar de beste oplossing zijn. Hij corrigeert en leert je voortdurend nieuwe dingen. Wel hangt hier een prijskaartje aan, want je kunt wel verwachten dat privélessen niet voordelig zijn. Een andere en voordeligere oplossing is natuurlijk de muziekschool, maar ook hier betaal je vaak een stuk meer voor een les dan bij een online piano cursus. Een aantal redenen die je kunnen aanzetten om toch te gaan voor online pianolessen worden hieronder weergegeven.

Tijdsbesparing

Allereerst kun je veel tijd besparen als je online piano leert spelen. Het is mogelijk om zelf de tijd te bepalen en de locatie waar je wilt leren. Mits je natuurlijk wel beschikt over een piano of keyboard en een laptop met internet. Dit wordt bij een muziekschool toch een stuk lastiger. Hier verwachten ze dat je om een bepaald tijdstip bij de desbetreffende muziekschool aanklopt voor je pianoles. Een ander voordeel van een online pianocursus is dat je deze samen met iemand anders kunt doorlopen. Handig wanneer bijvoorbeeld je vriend of vriendin ook piano wil leren spelen.

Voordelig

Misschien wel de belangrijkste factor waarom zoveel mensen gaan voor online pianolessen is de lage prijs. Een online pianocursus hoeft maar één keer te worden ontwikkeld en kan daarna door veel verschillende klanten steeds weer opnieuw worden doorlopen. Vaak is de cursus ook nog eens onbeperkt geldig. Wat het mogelijk maakt om hem een aantal jaren later nog eens door te kijken. Mocht je toch willen stoppen dan is er vaak een opzegtermijn van 14 tot wel 30 dagen. Handig om eerst wat meer zekerheid te krijgen over wat zo’n cursus nou werkelijk te bieden heeft.

Snel resultaat

Je verwacht het niet, maar met een online cursus kun je snel resultaat behalen. Dit komt omdat deze lessen vaak gegeven worden door middel van akkoorden. Een pianoakkoord is dan wel alleen voor een piano geschikt, maar maakt het leren een stuk makkelijker. Bij het notenschrift moet je eerst veel theorie doorlopen wil je de stof eigen maken. Kortom! Het volgen van online pianolessen kan veel tijd besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here