Beste coverband van Nederland

0
10
blog placeholder

Afgelopen weekend werd voor de eerste keer de verkiezing gehouden voor beste coverband van Nederland. De strijd vond plaats op het schitterende podium van de nieuw club Cover Up in Utrecht. Door het hele land heen waren iverse voorrondes gehouden waarin ruim vijftig coverbands de strijd aangingen om een plek in de finale te behalen.

Voorrondes

De voorrondes voor de verkiezing vonden plaats op podia door het hele land, wisselend van de locale oefenruimte tot de bekendere podia die ons land kent. In elke regionale voorronde deden acht coverbands uit de regio die met drie optredens moesten laten zien wat ze in huis hebben. De bands werden beoordeeld op de gemiddelde prestatie van deze drie optreden en alleen de eerste twee kregen een plek in de finale.

Halve finale

Tijdens de halve finale streden twaalf coverbands voor een plek in de finale. Bij elke halve finale speelden zes coverbands een half uur lang de beste nummers uit hun repertoire. Bijna alle bands brachten een grote schare eigen fans mee om een groter kans te maken bij de pubileksbeoordeling. Door de grote aantallen eigen aanhang was bij de meeste optreden de sfeer fantastisch.

Finale

Bij de finale van afgelopen weekend streden de zes beste coverbands uit de voorrondes door elk een half uur te spelen. Elke band had daarbij als opdracht gekregen om minimaal één Nederlandstalig en één Engelstalig nummer te spelen. Elke band had een grote aanhangf meegenomen, waardoor de grote zaal van Cover Up tot de nok toe gevuld was. De sfeer was bij elk optreden geweldig.

 De strijd bleek als snel te gaan tussen de Utrechtse coverband Day Out  en de Nijmeegse band The cover Giants. Day Out bleek uiteindelijk de meeste fans te hebben in het publiek en in de jury. Dit kwam door de slim gekozen pop en soul covers die zeer goed bleken te passen bij de zanger en zangeres, maar vooral de de energie die de band uitstraalde en de manier waarop ze het publiek bespeelden en betrokken in hun act. Het instrumentale gedeelte van de band bleek uitstekend zijn mannetje te staan en zette een zeer strak optreden neer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here