Raamdichtingskit van een airco bevestigen

0
33

Wanneer je net een airco hebt gekocht, dan zal je vast weten dat er een slang naar buiten moet. Bij een mobiele airco is het vaak handig om dan niet een gat in de muur te boren, maar om te kijken of je het via een raam of een deur naar buiten kan doen. Hier is gelukkig een hele goede oplossing voor: een raamdichtingskit. Het is namelijk niet handig om het raam deels open te hebben om de slang naar buiten te leggen. Dat is dweilen met de kraan open, wanneer het buiten erg heet is. Dan komt de warmte namelijk gelijk weer naar binnen, en heeft de airco natuurlijk weinig zin. De raamdichtingskit is erg handig om te gebruiken. Ondanks dat het even een precies priegelwerkje is, ben je er niet uren mee bezig en zal je er wel lang plezier van hebben. Tips over hoe je dit moet bevestigen en waar je op moet letten? Lees dan mee!

Maak het raam goed schoon

Ten eerste moet je het raam goed schoonmaken. Belangrijk is dat het vetvrij is, maar ook vrij is van stof en dergelijke. Vervolgens moet het ook droog zijn, zodat het goed plakt. De kit bestaat namelijk uit klittenband dat je op het raamkozijn plakt waar je vervolgens de rest aan vastmaakt. Je moet er dus voor zorgen dat het klittenband goed kan plakken en dat je hier geen hinder aan ondervindt. Op een natte ondergrond plakt het natuurlijk niet, daarom moet je zorgen dat je je raam goed schoon maakt en ook grondig droog maakt.

Klittenband

Om te zorgen dat je de kit goed vast kan maken, moet je de klittenband goed op maat knippen. Belangrijk is hiervoor om ook de hoekjes goed vast te krijgen en om ook de dichte kant van het raam (dus het stuk dat je niet open kan kiepen bijvoorbeeld) goed dicht te krijgen. Anders komt er via daar namelijk nog warme lucht naar binnen en dan heeft de airco ook vrij weinig nut en zin. Knip het daarom goed af. Liever iets te lang dan iets te kort. Plak dit vervolgens op het kozijn en in de binnenkant van het raam, zodat je daar de rest van de kit kan opplakken. Het is belangrijk om dit goed te laten plakken en ook goed te kijken dat je alles ver genoeg plakt zodat het niet gaat schuiven.

Let op de rits

Het is dan vervolgens natuurlijk belangrijk om er voor te zorgen dat de rits op de juiste manier vastzit. Zo is het handig om de rits zo laag mogelijk te doen, zodat de slang van de airco niet eerst een aantal meter omhoog moet voordat het naar buiten kan. Dat kost namelijk te veel moeite en zal veel meer energie gaan vragen dan nodig is. Als je dan toch al met de ramen bezig bent, dan wil je misschien nieuwe raambekleding. Informatie hierover vind je in dit artikel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here