Welke invloed heeft een cursus engels op jouw cultuur?

0
23
blog placeholder

Cultuur kan in meerdere aspecten worden bekeken. Zo zal je meer kunnen genieten van het engelstalige culturele aanbod van literatuur, film en muziek wanneer je engels kan praten. Het is niet leuk om altijd te vertrouwen op vertalers of woordenboeken. Wanneer je engelstalige liedjes eenmaal begrijpt, kan je jezelf realiseren dat ook deze teksten vrij belachelijk zijn. Engelse humor is zeer specifiek en is een eigen soort op zich. Om deze humor te begrijpen, heb je eerste een grote woordenschat nodig. Hoe belachelijk is het ook om een grap pas 15 minuten te laat te begrijpen.

Doordat je kan converseren in een universele taal, zal je veel meer mensen kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen met anderen. Het is niet bevorderlijk voor een conversatie om deze steeds te moeten onderbreken modat je iets niet begrijpt.

De engelse taal is de officiële taal van minstens 75 landen over de hele wereld. Door het feit dat er grote taalverschillen zijn, is het raadzaam om een tweede taal te spreken. In het bedrijfsleven is engels kunnen vaak een must. In Nederland zijn veel internationale bedrijven gevestigd. Je zal dus niet zomaar de telefoon kunnen ophangen wanneer je een engelstalige collega aan de lijn krijgt. Bedrijven weten ook dat het veel makkelijker is om het respect en het vertrouwen van een klant te winnen als je perfect engels kan voorleggen in jouw communicatie.

Gelukkig is er een wereldwijde globalisering. Mede door het internet, televisie en reclame leren we engels op een relatief makkelijke manier. Echter, om verder te gaan dan de basis die we hier verwerven, is het aangeraden om een cursus engels te volgen omdat je hier begeleid wordt door specialisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here