Hoe word je een goede acteur?

acteur worden

‘The show must go on!’ Wanneer je werkzaam bent of wil zijn, in de theater- en filmwereld, weet je hoe lastig het is om carrière te maken en om bekendheid te verkrijgen. Natuurlijk ben je gezegend met een flinke dosis acteertalent en passie voor het vak, anders zou je niet zover zijn gekomen. Maar om écht een spreekwoordelijke voet tussen de deur te krijgen, heb je vakkennis en training nodig.

Opleiding

De meeste acteurs volgen een hbo-opleiding Theater, zoals de Theaterschool of de Toneelacademie. Als je daar terecht bent gekomen, wil dat al wat zeggen over je talent, aangezien je auditie moet doen voor toelating. Het zijn best pittige opleidingen waarbij je in eerste instantie vooral leert om te ‘durven’. Te durven je talent en creativiteit te gebruiken. Om te acteren, en zeker voor een publiek, zal je een bepaalde innerlijke grens over moeten gaan, waarbij je helemaal ín je rol gaat en je onzekerheid en verlegenheid uitschakelt. Maar daarmee vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws.

Extra training

Behalve van je aangeboren talent en passie maak je ook gebruik van bepaalde technieken en die kun je prima leren. Tijdens je opleiding zal je daar al heel veel mee te maken krijgen. Veel van deze technieken en kennis leer je dus gewoon op school. Maar, zoals bij zoveel beroepen het geval is, leer je het pas echt in de praktijk. Door echt op de planken te staan of echt filmopnamen te doen, zal je het acteren steeds beter in de vingers krijgen. Toch kan het zeker niet kwaad om te blijven leren. Blijf jezelf uitdagen en verbeteren door extra training.

Professionals

Hoe kun je deze ambitie, om jezelf te blijven verbeteren en te onderscheiden, waarmaken? Door trainingen te volgen bij professionals. Dat kan je overigens al doen vóór en tijdens je opleiding. Bijvoorbeeld met als doel om een geslaagde auditie te doen. Hoe dan ook, door acteerlessen met een Superprof verfijn je jouw talent en verbeter je jouw technieken. Kies een professional die je aanspreekt én die je precies datgene kan leren wat je zoekt. Zo kun je jouw zwakke punten verbeteren en zorgen dat het steeds makkelijker wordt om die grens naar het acteerspel over te gaan. Daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om beter te leren spreken, gemakkelijker te kunnen improviseren of storytelling onder de knie te krijgen. Door training daag je jezelf uit en breng je jouw acteerspel naar een hoger niveau en dát is gunstig voor elk stadium in je carrière!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here