Boeken downloaden voor je studie

0
34
ebook

De tijd van een lompzware boekentas is toch niet meer? Ik verbaas mij nog dagelijks dat er namelijk zoveel scholieren nog met zware boekentassen rondsjouwen. Waarom gebeurd dit nog? Een boek hoef je namelijk toch niet meer in papieren vorm te hebben? Het tijdperk van het digitale boek is toch allang aangebroken. Er zijn natuurlijk nog steeds veel discussies over wat prettiger leest. Echter als je kijkt naar hoeveel de jeugd op hun telefoon kijken en lezen… Dan kan dit ook prima voor een boek zou je zeggen.

Boeken downloaden

Wat veel mensen/ouders vaak tegenhoud is dat het niet tastbaar is. Een digitaal product is namelijk anno 2018 nog steeds eng. Online bestellen is inmiddels niet meer eng, maar dan krijg je nog een fysiek iets in huis. Schoolboeken worden namelijk al jarenlang grotendeels online besteld bij een van de grote boekhandels. Alleen waarom dit nog steeds als papierenboek besteld word. Raar eigenlijk.

De voordelen van een digitaal boek zijn namelijk enorm!! Om er een paar op te noemen:

  • Geen zware boekentas
  • Digitaal boek is op o.a. de smartphone te lezen
  • Nooit meer een boek kwijt
  • Nooit meer een boek vergeten
  • Overal waar je bent kan je lezen omdat die telefoon toch ook overal is?

Natuurlijk is een smartphone niet een groot scherm om te lezen. Zo ff in de bus of als je moet wachten kan het wel, maar even lekker een dik boek lezen… Dat is wel intensief scrollen/swipen. Echter in de meeste huishoudens zijn tegenwoordig ook diverse tablets en computers aanwezig. Het voordeel van een digitaal boek is dat deze op praktisch elk digitaal apparaat wel te lezen is. Sla je digitale boek op op bijvoorbeeld je dropbox account en lees je boek echter overal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here