Wat is Krav Maga precies?

0
6
blog placeholder

Ken je het zelfverdedigingsysteem Krav Maga? Veel mensen hebben geen idee waar het over gaat als het over Krav Maga gaat. Bij Krav Maga gaat het over een contactgevecht, dit is Hebreeuws. Het is ontwikkeld voor het Israëlische leger. Het Krav Maga is ontwikkeld door ImiSde-Or (Lichtenfeld). Tot het jaar 1964 is de Krav Maga geheim gebleven, maar daarna zijn ook andere diensten en eenheden het toe gaan passen. Hierbij kunnen voorbeelden genoemd worden zoals de F.B.I. en de Mossad, maar ook de SWAT en de NAVY SEALS hebben hier gebruik van gemaakt, ze gebruikten het als verdedigingssysteem.

Veel mensen zijn zich hierdoor erg onveilig gaan voelen. Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar mensen zich bewust kunnen worden van de gevaarlijke situaties en mensen kunnen dan leren zich te verdedigen, aan de hand van Krav Maga. Er zijn mensen die hier interesse in hebben en zich daarom ook aanmelden zodat zij ook weten wat er zich toen afspeelde en hoe Krav Maga in zijn werk gaat. Het kan zijn dat je er een gevoel voor hebt en jezelf goed kunt verdedigen. Het gaat de een nou eenmaal eenvoudiger af dan de ander, het is namelijk een modern en ook een praktisch systeem.

Het nut van Krav Maga

Krav Maga speelt in op de huidige agressie in de wereld. In een zeer korte periode is het mogelijk om een hoog niveau te bereiken, als je hier ook interesse in hebt kun je je aanmelden voor Krav Maga en zelf ontdekken wat je hiermee kunt doen. Je hebt maar een doel waar je aan gaat werken bij Krav Maga en dat is je uithoudingsvermogen verbeteren. Je wilt namelijk veilig thuiskomen en dankzij Krav Maga ga je dat leren en onder de knie krijgen, ook in stressvolle situaties wanneer het levensbedreigend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here