Waarom zouden kinderen een typecursus nemen?

0
24
blog placeholder

Het heeft zijn voordelen, maar het nadeel is dat kinderen minder zijn gaan lezen. Uit onderzoek blijkt dat hier nog geen halfuur per dag aan wordt besteed. Omdat er veel tijd wordt doorgebracht met audiovisuele media weten kinderen wat er speelt. Zij zijn op de hoogte van het (wereld)nieuws en weten details over veel verschillende onderwerpen.
 
Ook wordt er veel tijd op de computer doorgebracht, wat leerzaam kan zijn. Computerspelletjes bevatten Engelse woorden of zijn geheel in het Engels. Hierdoor leren de jongeren op een leuke manier een andere taal en dat levert voordeel op. Daarnaast leren ze hoe informatie gevonden kan worden en de omgang met programma’s als Word en Paint is ook goed.
 
Kinderen kunnen soms al goed typen maar een typecursus kan dit verbeteren. Hierin leren zij sneller en blind typen, wat weer enkele voordelen biedt zoals:
– Betere schoolresultaten (wetenschappelijk bewezen)
– Eerder klaar met werkstuk, opdracht of spreekbeurt
– Bezig met taal en ontwikkeling
– Voordeel op middelbare school en latere job

 
Uit onderzoek bleek dat kinderen en jongeren elke dag minstens 1 uurtje op het internet besteden. Omdat deze resultaten al enkele jaren oud zijn, is het gebruik alleen maar toegenomen. Waarschijnlijk is dit tijdsbestek verdubbeld. Kinderen leren al beter typen door het vele gebruik, maar toch kan een typecursus nog steeds behulpzaam zijn.
 
Alleen al om de vingers te ontlasten. Kinderen die geen typecursus hebben gehad, gebruiken vaak slechts een aantal vingers. Niet de hele hand, maar slechts een aantal vingers wordt belast. Op latere leeftijd zou dit wellicht voor problemen kunnen zorgen. De cursus zorgt er juist voor dat je met beide handen leert typen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here