Waarom is boeken lezen belangrijk?

0
15
blog placeholder

Het lezen van een boek is voor meerdere dingen goed, vooral is het goed als kinderen vanaf jongs af aan al beginnen met het lezen van boeken.

Lezen is goed voor de ontwikkeling

De meeste kinderen die regelmatig een boek lezen hebben er niet alleen veel plezier in. Uit onderzoek is namelijk ook gebleken dat deze kinderen beter presteren op shool, een groter woordenschat hebben en zich beter kunnen inleven in andere mensen. Dit zou komen doordat ze veel bekende dingen in de realiteit tegen komen waar ze al eens eerder over gelezen hebben. ook hebben mensen die regelmatig een boek lezen veel meer gespreksstof om over te praten, zo kan jij  praten over bepaalde boeken met je omgeving.

Lezen werkt ontspannend

Tijdens het lezen van een boek kun je echt weg dromen in het verhaal. Je hoofd heb je even niet bij de mogelijke problemen of je stress maar je zit helemaal in het boek. Door veel mensen wordt het lezen als een ontspannende activiteit omschreven.

Een volle boeken kast zorgt voor aanzien

Als je een boeken kast hebt die tot de rand vol met boeken staat zul je veel aanzien krijgen van mensen die op bezoek komen. Ook zullen mensen graag bij je langs komen om mogelijk een boek te lenen of samen te gaan zitten lezen.

Welk boek is nu geschikt voor mij?

Als je naar het lezen van dit artikel er van overtuigd bent dat lezen echt goed voor je is kom je voor de keuze welk boek je wilt gaan lezen. Handig om jou hierbij te helpen is de boeken top 10. Dit is een lijst die samen is gesteld door grote boekhandels met de meest populaire boeken. Een grote kans dus dat er een boek tussen zit die jou aanspreekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here