Telefoontraining volgen?

0
28
blog placeholder

Telefoontraining –  voor wie handig?

Een telefoontraining is handig voor iedereen met telefonisch klantcontact. Vaak denken we alleen aan receptie en baliemedewerker. Maar er zijn veel meer functies waarbij een telefoontraining van pas kan komen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Medewerkers binnendienst
  • Accountmanagers
  • Helpdeskmedewerkers/medewerkers van een storingsdienst
  • Meldkamers
  • Mensen met telefoonangst

Callcenter training

Uiteraard is een telefoontraining ook wenselijk voor callcenter medewerkers. De reden dat we deze beroepsgroep apart behandelen, is dat dit een groep is die vaak specifieke wensen heeft. Afhankelijk van de werkzaamheden zijn er specifieke opleidingswensen. Een callcenter bij een bank heeft vaak heel ander klantcontact dan een callcenter van bijvoorbeeld een loterij. Telenisch verkopen is ook weer een ander vak dan telefonisch adviseren en daar komen dus ook andere leerdoelen en vaardigheden bij kijken.

Telefoonangst

Wellicht heeft u er nog niet eerder van gehoord, maar er zijn veel mensen met telefoonangst. Met namen mannen voelen zich niet altijd prettig bij het moeten bellen met anderen. Mensen met telefoonangst vermijden graag telefoongesprekken. Wanneer deze mensen vanwege hun functie moeten gaan bellen, doen ze dit vaak wel maar kost dit ze enorm veel energie. Telefoonangst kan uiteindelijk zorgen voor en Burn Out. Gelukkig zijn er tegenwoordig effectieve telefoontrainingen voor mensen met telefoonangt.

Waar op letten bij het zoeken?

Als u gaat zoeken naar een telefoontraining is het belangrijk dat u op een aantal zaken let. Klanten hebben graag contact met mensen. Een goede telefoontraining heeft als doel uw medewerkers zo goed mogelijk contact te laten maken en hebben met anderen. Belscripts zijn verleden tijd. Niemand wil contact met iemand die een lijst aan het opdreunen is. We willen niet het idee hebben dat we met een callcenter agent aan het praten zijn, maar met een echt mens. Luistervaardigheden, communicatiestijl en stijlflexibiliteit zouden essentiële onderdelen van een telefoontraining moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here