Tafels Oefenen

0
15
blog placeholder

Het is tegenwoordig heel normaal om al op zeer jonge leeftijd bezig te zijn met schoolwerk buiten schooltijd. Maar buiten schooltijd is er natuurlijk niets leuker dan spelen. Ofwel buiten op het schoolplein of lekker warm thuis achter een computer.

Als het weer buiten op het schoolplein spelen niet toelaat en je kind dan toch computerspelletjes wil spelen, laat het dan in ieder geval educatief zijn. Twee vliegen in een klap. Kinderen uit groep 4 en 5 zijn vaak al verbazingwekkend behendig op de computer, dus heel veel supervisie hebben ze bij een eenvoudig spel niet nodig. Ze weten vaak zelfs al beter dan papa of mama hoe een onlinespel werkt.

Een goed voorbeeld van een website die zowel voor entertainment als educatie zorgt is TafelsOefenen.nl. Op deze website zijn ruim 30 spellen vertegenwoordigd die helpen bij het leren van die lastige tafels. De moeilijkheidsgraad van de spellen wordt aangegeven door middel van sterren en varieert van twee tot vierenhalf. Mocht een spel met niveau drie onverhoopt niet lukken, dan kun je altijd kiezen voor een spelletje dat eenvoudiger is.

Alle spellen zijn uiteraard volledig kindvriendelijk en de website is verschoont van geweld en meer van deze negatieve invloeden. Je kunt je kind dus met een gerust hart alleen achter de computer laten. De website vormt, niets meer en niets minder dan, een platform waar aan de hand van kindvriendelijke spelletjes de tafels worden bijgebracht. Met thema’s variërend van vissen tot tractors, van pinguïns tot sneeuwpoppen en van bowlen tot ridders, biedt TafelsOefenen.nl voor ieder iets wils.

Veel kinderen vinden rekenen maar lastig en moeilijk, maar op deze manier wordt het leren van tafels ineens van een vervelend klusje een leuke aangelegenheid. Veel succes én plezier gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here