Een thuis opleiding of cursus

0
12
blog placeholder

Wat wil jij?
Een eerste stap voor de juiste keuze is achterhalen wat jij wilt. Ben jij bijvoorbeeld tevreden met je baan, ga je met plezier naar je werk? Als dat zo is, dan is het over het algemeen het meest verstandig om een cursus of thuis studie te kiezen die daarop aansluit.

Aangezien het al binnen je interesse gebied ligt, zal het leren je gemakkelijker afgaan. En daarbij is het ook goed toepasbaar op de taken die je nu uitvoert.

Wat nou als je minder tevreden bent over je baan? Dan zou het misschien verstandiger zijn om je eens breder te oriënteren. Dan blijf je in het zelfde vakgebied alleen heb jij voor jezelf wel de mogelijkheid om binnen dat vakgebied een andere functie te nemen.

Dit kan in sommige gevallen verfrissend werken en voor hernieuwde energie zorgen. Waardoor je met meer plezier naar je werk gaat.

Ook als je de branche waarin je zit, niet meer zo aanspreekt is het slim om eens na te denken wat je wel aanspreekt. En dan bekijkt of er cursussen en studies zijn die daarop aansluiten.

Wat moet ik kiezen?

De keuze van een thuis studie of een thuis cursus hangt af van wat je doel is. Wil jij een nieuw diploma om in een andere branche te werken of om je breder te oriënteren. Dit kost een paar jaar maar dan heb je ook een volwaardig HBO of MBO diploma.

Een (korte) cursus is interessant om een vaardigheid te ontwikkelen of verbeteren die je nu al deels bezit. Of wilt bezitten om de dagelijkse taken die jij nu doet, beter te doen.

Beide opties zijn voor de langer termijn, echter bij een opleiding kies je over het algemeen voor een andere of hogere functie. En een cursus leidt tot het verbeteren van je prestaties van het beroep waarin jij nu actief bent.

Hoe lang duurt een cursus of opleiding?

Sommige zelfstudie opleidingen kunnen een paar maanden en sommige een paar jaar (zoals een volwaardig hbo diploma). Bij een cursus ligt de studietijd lager, dit kan een paar werken zijn of een paar maanden.

Bij een thuis studie is het ook zo dat als je het druk heb, je het studie tempo kunt verlagen en tijdens een rustige periode het tempo kunt verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here