10 redenen om Engels te leren

0
28
blog placeholder

Als je goed engels kan, heeft dit een groot voordeel op de arbeidsmarkt. Tweetaligheid helpt je overal ter wereld makkelijker aan een job. Naast China is de VS nog steeds een leider in technische en economische ontwikkeling. Daarom wordt engels ook in deze vakgebieden als voertaal aanzien.

Door de vroegere kolonies van Groot-Brittanië, is Engels de meest gesproken taal ter wereld. In de wetenschappelijke wereld is engels eveneens de voertaal. Als je dus iets van wetenschappen wil afweten, kan je maar beter engels leren. In vergelijking met het chinese alfabet, is het engels nog relatief makkelijk om aan te leren.

De engelse taal is ook de taal in de filmindustrie. Het is dus een handige manier om engels te leren als je deze films bekijkt met engelse ondertitels. Na een tijdje zijn zelfs engelse ondertitels (of nederlandse) niet meer nodig, waardoor je de film ook beter begrijpt. Het komt vaak voor dat een vertaling niet geheel correct is.

In de Verenigde Staten opent het kunnen van engels vele deuren. Zo zal je als toerist veel serieuzer worden aanzien als je een deftig woordje kan meespreken. Om ook een praktijkvoorbeeld te geven: mensen in de Verenigde Staten die wel engels kunnen, zullen veel meer verdienen dan mensen die geen engels kunnen in een vergelijkbare job.

Het is ook leuk om je kinderen wat op te voeden met engels, zodat zij er later minder problemen mee heben. Met de recente ontwikkelingen qua technologie en internet, zal het alsmaar een belangrijkere taal worden.

Het valt aan te raden om deze redenen af te drukken en ergens zichtbaar te plaatsen, zodat dit je kan motiveren wanneer je even genoeg hebt van het studeren. Als gratis engels leren moeilijk lukt zonder hulpmiddelen, is een cursus engels online een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here