Zuinig autorijden

0
9
blog placeholder

Ik zal enkele facetten gaan behandelen, te beginnen met de belangrijkste :

Wat erg veel brandstof kan besparen is het zo vroeg mogelijk anticiperen op situaties die gaan ontstaan. Als je ver van te voren al aanziet komen dat er iemand van rechts aankomt, even van het gas af. Wanneer je van het gas af bent verbruikt de motor welgeteld 0 liter per 100 kilometer, helemaal niks dus! Dit is even eens zo als je ver van je vanaf remlichten ziet, ga alvast van het gas gaf.

Wat ook zeer belangrijk en nuttig is, is om je absoluut aan de aangegeven snelheid te houden. Indien je op een 80 weg 100 km/h gaat rijden levert dit je weinig tot niks op. De tijdswinst is echt miniem en het brandstofverbruik is 21% hoger!

Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat de auto goed wordt onderhouden. Een auto in goede staat rijdt gewoon vele malen zuiniger. Dit valt te vergelijken met een student die niet moe, dan gaat het studeren ook vele malen beter.
Wat hierbij een zeer belangrijke rol speelt zijn de banden. Indien de banden de juiste bandenspanning hebben rolt de auto met een kleiner oppervlak op het wegdek, hierdoor is de weerstand lager en rijdt de auto dus zuiniger.

Last but not least, denk goed na voordat je ‘apparaten’ in je auto aan zet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de airco. Als het echt niet nodig is, laat de airco lekker uit. Een airco verbruikt zeer veel brandstof in vergelijking met de productie die hij levert. Denk hier dus ook goed over na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here